Ana Sayfa Tarım 2023’e kadar en az 120 bin istihdam ve 15 milyar liralık yatırım...

2023’e kadar en az 120 bin istihdam ve 15 milyar liralık yatırım hedefi

0
417
TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Kanal 24'te Ebru Doğan'ın sunduğu ''Kahve Molası'' programının canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, 2023 yılına kadar en az 120 bin istihdam ve ülke gelinde 15 milyar liralık yatırım hedeflediklerini ifade etti.

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Kanal 24’te Ebru Doğan’ın sunduğu ”Kahve Molası” programının canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Kurumun 2007’de kurulduğunu ve 2011’de Avrupa Birliği tarafından akredite edildiğini hatırlatan Antalyalı, şöyle konuştu:

“Son 6 yıl içerisinde yaklaşık 2,3 milyar avroluk yatırım gerçekleştirdik Türkiye genelinde. Bunun 1,5 milyar avrosunu da hibe olarak vatandaşlarımıza sunduk. 10 binin üzerinde proje uyguladık, bu projelerde de şu anda yaklaşık 60 bin kişi istihdam edilmiş durumda. Tabi, programın ikinci aşamasına geçtik. Bundan sonra da onunla ilgili faaliyetleri yürütüyor olacağız inşallah.”

Yeni çağrı paketi müjdesi

Antalyalı, köylerde ve tüm kırsal alanlarda çok ciddi tanıtım faaliyeti yaptıklarını dile getirdi.

Hedef kitlelerine yönelik projeleri her yerde tanıttıklarını vurgulayan Antalyalı, proje uyguladıkları illerde Kurumun herkesçe tanındığını aktardı.

Antalyalı, kasım ya da aralık ayı gibi 240 milyon avroluk özellikle hayvancılık alanında, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, yöresel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, yenilenebilir enerji ile makine parkları gibi pek çok alanda çağrı paketine çıkacakları müjdesini verdi.

“Tersine göçün başladığını söyleyebilirim”

İstanbul’da çok ciddi bir şehirleşme olduğuna dikkati çeken Antalyalı, insanların iş imkanı sağlamak için farklı çözümler üretmek ve dev projeler geliştirmek zorunda kaldığını savundu.

Kırsal alanda daha düşük bütçelerle çözüm üretme imkanı olduğuna işaret eden Antalyalı, “Örneğin 6. bölgedeki bir insana kişi başı 250-300 bin lirayla istihdam sağlayabilirken 1. bölgede 550-600 bin harcamak durumundayız kamu olarak. Dolayısıyla insanları doğdukları yerde doyar hale getirirsek daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Bırakın büyük şehirlerden küçük şehirlere gelenleri yurt dışından gelip kırsal alana yatırım yapanlar var. Fransa’dan geliyor adam kendi köyünde memleketinde yatırım yapıyor ve orada yaşıyor. Tersine göçün başladığını söyleyebilirim. Çok cazip bu yatırımlar, herkesi yatırım yapmaya davet ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

En az 120 bin istihdam ve 15 milyar liralık yatırım hedefi

Antalyalı, 2023 yılına kadar en az 120 bin istihdam ve ülke gelinde 15 milyar liralık yatırım hedeflediklerini ifade etti.

Bu hedefleri başaracaklarına inandığını belirten Antalyalı, şunları kaydetti:

“İnşallah kırsala farklı bakış açılarıyla daha farklı hizmetler de getireceğiz. Bunları değerlendiriyoruz şu anda, bu alana yönelik çok farklı düşüncelerimiz de var. İnşallah 2023’e giderken bunları yapar ülkemizin kalkınmasına katkı sağlarız. Şu anda 42 ildeyiz, 81 ilde faaliyet gösteren bir kurum olmak istiyoruz. Çünkü çok ciddi bir talep var bize bu konuda. Bu konuda çalışma yapıyoruz. 64. ve 65. Hükümet programlarında yer almıştı. Önümüzdeki dönemde bunları gerçekleştirebilirsek ben daha fazla hizmet üretebileceğimiz inancındayım.”

Kaynak: TKDK

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz