Ana Sayfa Haber Sürdürülebilirlik Pınar, karbon ayak izini yüzde 11 oranında azalttı

Pınar, karbon ayak izini yüzde 11 oranında azalttı

0
1642

Türkiye’nin et ve süt ürünleri endüstrisinde pek çok ilke imza atan Pınar,’ın 2015 yılında gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına ait yeni verileri açıklandı. 2020 yılına kadar karbon ayak izini yüzde 15 oranında azaltma hedefi koyan şirketin, yoğun çalışmalar neticesinde 2014 yılı sonu itibarıyla karbon ayak izini yüzde 11 oranında azalttığı bildirildi.

Mehmet_Aktas
Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş

Sorumlu yatırım kararları ve kaynak verimliliğine dayanan üretim modelleriyle sürdürülebilirliği tüm ekosisteme ve değer zincirine yaymayı hedeflediklerini belirten Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş; sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında önem verdikleri bir diğer konunun enerji verimliliği olduğunu ifade etti. Özellikle ürünlerin üretim aşamasında enerji tasarrufuna büyük önem verdiklerini belirten Aktaş, şöyle konuştu:

“Pınar Et fabrikamız genelinde doğal gaz tüketiminde birim ton başına yüzde 6,5 tasarruf sağlarken, Pınar Su Aydın-Bozdoğan Madran tesisimizde hat verimliliğini yüzde 6,2 oranında iyileştirdik. Pınar Su ile ayrıca Isparta-Eğirdir Akçaağaç tesisimizde yüzde 8 oranında enerji tasarrufu sağladık.”

6 binin üzerinde çiğ süt üreticisine eğitim

Pınar olarak çevresel boyutun yanı sıra sosyal boyutuyla da sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Mehmet Aktaş, değer zincirinin her aşamasında yer alan kişilerin de gelişimini desteklediklerini belirtti. Pınar Enstitüsü tarafından yürütülen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile 6 binin üzerinde çiğ süt üreticisine eğitim verdiklerini söyleyen Mehmet Aktaş, bu proje ile Pınar’ın 2015 yılında Stevie Ödülleri’nde “Avrupa Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde bronz ödüle layık görüldüğünü paylaştı.

Pınar Çocuk Tiyatrosu, 3 milyondan fazla çocuğa ulaştı

pinar22Pınar’ın sanat, spor ve eğitim alanlarında topluma değer katan projelerine de değinen Aktaş sözlerine şöyle devam etti:

“Daha iyi bir yaşam yaklaşımımızla 1987 yılından bu yana Pınar Çocuk Tiyatrosu ile ülkemizin dört bir yanında 3 milyondan fazla çocuğa ulaştık. Aynı zamanda 1981 yılından beri Pınar Resim Yarışmamız ile çocukların resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllardır sürdürdüğümüz bu çalışmalarla; 2015 yılında Pınar Çocuk Tiyatrosu ile “Avrupa Yılın Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Gümüş Stevie Ödülü’ne, Pınar Resim Yarışması ile de “Yılın İletişim Kampanyası – Medya İlişkileri” kategorisinde Bronz Stevie Ödülü’ne layık görüldük.”

Sağlıklı beslenme, çevre ve spor projeleri

Pınar’ın çocuklara yönelik sağlıklı beslenme, çevre ve spor konularında projelere de imza attığını sözlerine ekleyen Mehmet Aktaş, “Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim” projesiyle çocuklara küçük yaşlarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam bilinci kazandırmayı amaçladıklarını, Pınar Süt ile destek verdikleri “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesinde İzmir’de toplam 13 okulda 6 bine yakın öğrenciye çevre eğitimi verilmesine katkı sağladıklarını söyledi. Aktaş, aynı zamanda her yıl bine yakın çocuğun Pınar sponsorluğunda Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde spor yapma olanağından yararlandığını belirtti.

Kadın istihdamına tam destek

Aktaş son olarak, Pınar’ın, “doğru işe doğru insan” politikasıyla, kadının iş hayatına katılımının artırılması konusunda, İş’te Eşitlik Platformu çalışmalarına destek verdiğini ve Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan Kadının Güçlenmesi İlkeleri CEO Destek Beyannamesi’nin de imzacıları arasında yer aldığını kaydetti.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz