Ana Sayfa Haber Bakan Varank’tan sera yatırımı teşviki açıklamaları

Bakan Varank’tan sera yatırımı teşviki açıklamaları

0
300
Elazığ’da sanayicilerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sera yatırımı teşvikleri hakkına açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sera yatırım teşviklerinde değişikliğe gittiklerini belirterek, “Bundan böyle en az 25 dekarlık arazide, minimum 5 milyon lira yatırım tutarına sahip modern seracılık yatırımları da öncelikli yatırım teşvikinden faydalanabilecek. Gelişmiş bölgelerde sera yatırımı yapmak isteyenler için minimum arazi kapasitesini 40 dekardan 20 dekara indiriyoruz.” dedi.

Elazığ’da sanayicilerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sera yatırımı teşvikleri hakkına açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, sera yatırım teşviklerinde değişikliğe gittiklerini belirterek, “Bundan böyle en az 25 dekarlık arazide, minimum 5 milyon lira yatırım tutarına sahip modern seracılık yatırımları da öncelikli yatırım teşvikinden faydalanabilecek. Gelişmiş bölgelerde sera yatırımı yapmak isteyenler için minimum arazi kapasitesini 40 dekardan 20 dekara indiriyoruz.” dedi.

Bu revizyonu, “Tarımsal üretimi teşvik eden bir reform” olarak niteleyen Varank, “Temel amacımız; arz artışları yoluyla, sebze-meyve fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek.” diye konuştu. 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz