Ana Sayfa Tarım Emtia İstanbul’dan şeker piyasalarına küresel bakış

İstanbul’dan şeker piyasalarına küresel bakış

0
992

Uluslararası Şeker Örgütü’nün 49. Konsey Toplantısı, 24 Mayıs Salı günü İstanbul’da başlıyor. Şeker Kurumu’nun ev sahipliğinde “Şeker: Gerçekler ve Efsaneler” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda, dünya şeker sektöründeki gelişmelerle birlikte şekerin beslenme ve sağlığa ilişkin algısı da masaya yatırılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı Uluslararası Şeker Örgütü (ISO) 49. Konsey Toplantısı, 24-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirilecek.

Toplantıya ilişkin Şeker Kurumu’ndan yapılan açıklamada, 3 gün sürecek organizasyonda şeker piyasalarına, sektörde yaşanan sorunlara ve bunların çözüm yollarına ilişkin temel konularda sektörün her kesiminden katılımcıyı yakından ilgilendiren geniş kapsamlı görüşmeler gerçekleştirileceği belirtildi.

Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin
Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin, Şeker Kurumu tarafından yaptırılan “Türkiye Şeker Tüketimi Alışkanlıkları” kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

Açıklamada; son yıllarda, yazılı ve görsel medyada tüketicilerin sağlık ve beslenme konusunda yanlış yönlendirildiğine şahit olunduğu, bu yönlendirmelerde, sadece kendi faydasını maksimize etmeye çalışan tarafların olduğunun görüldüğüne de dikkat çekilerek; “Oluşturulan algıları ele almak ve konuyu bilimsel bir çerçevede tartışmak amacıyla “Şeker: Gerçekler ve Efsaneler” konusunun ana tema seçildiği ve bu ana tema altında şekerin beslenme ve sağlığa ilişkin algısı ile sürdürülebilirlik alt başlıklarının tartışılacağı kaydedildi.

Toplantıda, “Sağlık” alt başlığında Sugar Nutrition UK’den Alison Boyd, İspanya Şeker Enstitüsünden Isabel Vasserot, RD, CSW, K Danışmanlıktan Lisa Katic; “Beslenme” alt başlığında Amerika Şeker Birliği’nden Courtney Gaine, Hacettepe Üniversitesi Diyetetik Bölümü Emekli Prof. Dr. Tanju Besler, Maastricht Üniversitesinden Fred Brouns; “Sürdürülebilirlik” alt başlığında ise Avrupa Pancar Yetiştiricileri Uluslararası Konfederasyonu’ndan Elisabeth Lacoste ile Şeker Kurumu Başkanı ve 2016 ISO Konsey Başkanı Dr. Hüsnü Tekin tarafından sunum ve konuşmalar gerçekleştirecek.

Konsey programı kapsamında tartışılmak üzere; “Türkiye Şeker Tüketimi Alışkanlıkları” konusunda Şeker Kurumu tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları da açıklanacak. Sektörün sürdürülebilirliği ve kamuoyundaki yanlış bilgilendirme ve algının şeker tüketim davranışları üzerine etkileri ekseninde söz konusu kamuoyu araştırmasının sonuçları Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin tarafından paylaşılacak.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz