Ana Sayfa Gıda TMO’dan Ramazan öncesi pirinç satışı

TMO’dan Ramazan öncesi pirinç satışı

0
1024
TMO'dan pirinç fiyatlarına satış müdahalesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ramazan öncesi piyasalarda yaşanabilecek muhtemel fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla stoklarındaki pirinci toptan ve perakende satışa sundu.

TMO, stoklarında bulunana pirinci satışa çıkardı. Konuya ilişkin açıklamada; “Kuruluşumuz stoklarında bulunan pirinçler; Ramazan öncesi piyasalarda yaşanabilecek muhtemel fiyat artışlarının önlenmesi, tüketicilerin fiyatlardan olumsuz etkilenmemesi amacıyla perakende satışlarımızın yanı sıra toptan olarak da satışa sunulmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada; Ofis’in Mersin ve Bandırma Şube Müdürlüğü stoklarında bulunan Ronaldo çeşidi pirinçlerin 3,96 TL/Kg fiyatla (maniplasyon dahil, KDV hariç), TİP A (Baldo, Cameo, Yeruva ve Fortuna) çeşidi ithal pirinçlerin ise 4,95 TL/Kg fiyatla (maniplasyon dahil, KDV hariç) satılacağı belirtildi.

Satış miktarlarının ise ulusal zincir marketlerine 25 tona kadar, yerel market zincirlerine 10 tona kadar ve yerel marketlere ise 1 tona kadar olacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca TMO’nun ülke genelinde bulunan yaklaşık 150 işyerinde de doğrudan tüketicilere 5 kg’lık paketler halinde uygun fiyatlı satışların devam ettiği bilgisine de yer verildi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz