Ana Sayfa Gıda Yapı Kredi’den Yıldız Holding’in kredi yapılandırması hakkında açıklama

Yapı Kredi’den Yıldız Holding’in kredi yapılandırması hakkında açıklama

0
762
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker

Yıldız Holding’in borcunun yapılandırılması süreci, Yapı Kredi tarafından yönetilecek. Yapı Kredi’den, akşama doğru yapılan açıklamada, bankanın, “Yıldız Holding’in kredi kullanım stratejilerindeki değişiklik doğrultusunda düzenlenecek sendikasyon kredisi için ‘Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici Banka’ olarak seçildiği belirtildi.

Yapı Kredi’den konuya ilişkin açıklamada, “Türkiye ekonomisini güçlü kılmayı ve Türk markalarını daima desteklemeyi hedefleyen Yapı Kredi olarak Yıldız Holding’in kredi kullanım stratejilerindeki değişiklik doğrultusunda düzenlenecek sendikasyon kredisi için ‘Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici Banka’ olarak seçilmiş bulunmaktayız. Kurulduğumuz 1944 yılından günümüze kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ekonomisine değer katan tüm firmaları desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Daha önce basında yer alan haberlerde, Ülker, Godiva ve United Biscuits gibi dev markaları bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in, 10 banka ile kredi yapılandırma için masaya oturduğu ileri sürülmüş, Holding’in bankalara olan borcunun 6 milyar doları aştığı bilgisi yer almıştı. Son olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirket çalışanlarına yolladığı mektupta, 1 milyar dolarlık bir kredinin uygun şartlarda temin edildiğini belirtmişti.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz