Pakdemirli: “Kaçak balık avı yapanın sonuna kadar peşindeyiz”

0
6812
Pakdemirli, Eski Foça Limanı'nda demirli bulunan 44 metre uzunluğundaki "Avcı Baba" gırgırıyla Ege Denizi'ne açılarak balık avına katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Su Ürünleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle denizlerin artık daha bereketli olacağını belirterek, “Yaptığımız denetimler sonucunda Bakanlık olarak 33 balıkçı teknesine el koyduk. Yeni kanunla balıkçılık konusunda da bu işi düzgün yapanın sonuna kadar yanındayız ama yanlış yapanın, kaçak avlananın da sonuna kadar peşinde olduğumuzu hissettirdik.” dedi.

Pakdemirli, çıktığı balık avının bereketli geçtiğini, bundan sonra Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de sık sık gırgırlara misafir olup balık avına katılacağını ifade etti.

Pakdemirli, Eski Foça Limanı’nda demirli bulunan 44 metre uzunluğundaki “Avcı Baba” gırgırıyla Ege Denizi’ne açılarak balık avına katıldı. Su Ürünleri Kanunu üzerine değerlendirmelerde bulunan Pakdemirli, teknede yaptığı açıklamada, “1971 yılından bu yana değişmeyen bir Su Ürünleri Yasamız vardı. Ruhsatlı olarak, ahlakıyla bu işi yapan balıkçıları korumak ve kaçak balıkçılığı önlemek maksadıyla bu yasamızı Meclisimizin de takdiriyle çıkartarak yenilemiş olduk. Bu konuda son derece memnunuz.” diye konuştu.

Su Ürünleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle denizlerin artık daha bereketli olacağına işaret eden Pakdemirli, “Yaptığımız denetimler sonucunda Bakanlık olarak 33 balıkçı teknesine el koyduk. Balıkçılık konusunda da bu işi düzgün yapanın sonuna kadar yanındayız ama yanlış yapanın, kaçak yapanın da sonuna kadar peşinde olduğumuzu hissettirdik.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, yeni kanun ile beraber denizlerde balıkçılığın daha sürdürülebilir yapıldığını, denetimlerin Bakanlık görevlileri tarafından ara verilmeden devam ettiğini vurguladı.

“Cezalar yeterince caydırıcı oldu”

Eski kanunda cezaların yeterli olmadığını dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Cezalar vardı ama özellikle ruhsatı olmayan balıkçılarla alakalı bu cezaların yeterli hale gelmesi gerekiyordu. Özellikle kaçak av yapanlara nefes almayacakları şekilde yasal düzenlememizi yerine getirmiş olduk. Yeni kanunla teknenin müsaderesine kadar giden cezalarımız var. Yani tekneye devlet olarak el koyuyoruz. Sonra tekne satılıyor ve hazine maliyesine irat kabul ediliyor. Bu cezalar yeterince caydırıcı oldu diye düşünüyorum.”

Pakdemirli, çıktığı balık avının bereketli geçtiğini, bundan sonra Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de sık sık gırgırlara misafir olup balık avına katılacağını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz