Ana Sayfa Tarım Bitkisel Ürünler Samsun’da kuşkonmaz üretimi denemelerine başlanıyor

Samsun’da kuşkonmaz üretimi denemelerine başlanıyor

0
706
Samsun kuşkonmaz üreticiliğine başlıyor (Fotoğraf: Çetin Korkmaz)

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ve Bafra’da Kuşkonmaz üretimi için denemelerde bulunacaklarını, çalışmalar olumlu sonuçlanırsa Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceklerini açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleri kapsamında Kuşkonmaz üretimi ve yaygınlaştırılması için çalışmalara başladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Doğu ve Batı’da olmak üzere en verimli topraklarımızı Çarşamba ve Bafra ovalarımız oluşturuyor. Buralarda tek düzeni ortadan kaldırarak çiftçilerimize alternatif ihracat potansiyeli yüksek ürünleri öğretmeye çalışıyoruz. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızın yaptığı araştırmalar sonucunda Kuşkonmaz üretimi için Vezirköprü ikliminin ve toprağının da üretime yatkın olduğunu gördük. Biz ilk olarak Çarşamba ve Bafra’da Kuşkonmaz üretimi için denemelerde bulunacağız. Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa kırsal kalkınmanın sağlanmasına bir katkıda daha bulunmak için Samsun’da Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz“ dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir (solda) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz (ortada) ve Nomad Tarım yetkilisi Murat Şenbuz.

Başkan Yılmaz’a Türkiye’deki Kuşkonmaz üretimi hakkında bilgi veren Nomad Tarım yetkilisi Murat Şenbuz ise Kuşkonmaz üretiminin artmasının ihracatı da arttıracağına dikkat çekti. Şenbuz; “Biz 510 dönüm dikili alanın ürün aldığımız kısmından yılda 240 ton Kuşkonmaz üreterek Türkiye’nin Kuşkonmaz ihtiyacını karşılıyoruz. Her sene üretimimiz %50 artıyor. Bununla da kalmıyor ürünlerimizi dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. Şimdi de tecrübelerimizi Samsun’a yansıtmak istiyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyemiz, Kuşkonmaz Üreticileri Derneği ve firmamızın sürekli olarak istişare halinde olacağı bir süreç içine girdik. Samsun’da yapılacak denemelerin ardından kısa sürede üretime geçileceğine inanıyorum. Bu noktada üretimin arttırılması için de firmamız ve derneğimiz olarak çiftçilere sertifikalı eğitimler ve teknik destek vereceğiz. Ayrıca potansiyel üreticilere fide temininin finansmanı için bankalarla ortak program yürüteceğiz” açıklamasında bulundu.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz