Beykoz Tarım Çalıştayı

1
771
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz’u İstanbul’un tarım merkezi haline getirmemiz gerekir. Bu aynı zamanda stratejik ve milli güvenlikle ilgili bir mesele. İstanbul’un olağan üstü hallerde kendine yetecek kadar üretimi yapması lazım. Beykoz bu açıdan son derece önemlidir ve desteklenmelidir.”

Beykoz Belediyesi, şehrin kent tarımı merkezi adayı olan ilçenin tarım potansiyelinin gözler önüne serilmesi, tarımı teşvik, üretimin artırılması, yerel ürünlerle ekonomik kalkınma ve canlanmayı sağlamak amacıyla “Beykoz Tarım Çalıştayı”nı düzenleniyor.

Beykoz adıyla markalaşan ürünlerin yeniden şehrin ekonomisine kazandırılması hedeflenen çalıştayda arıcılıktan tıbbi ve aromatik bitkilere sebze ve meyvecilikten hayvancılığa kadar ilçenin tarım varlığı geniş yelpazede ele alınıyor.

Polonezköy Park Hotel’de 3 Ocak Cuma günü başlayan çalıştayın açılışına Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Tarım ve Orman Bakanlığı I. Bölge Müdürü Resul Doğan, Beykoz Arıcılar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, üniversitelerden bilim adamları, araştırmacılar, girişimciler ve çiftçiler katıldı.

Başkan Aydın: Beykoz’u İstanbul’un Tarım Merkezi Haline Getirmeliyiz”

Tarım Çalıştayı’nı ilçenin potansiyelini harekete geçirmek arzusuyla düzenlediklerini vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz’u İstanbul’un tarım merkezi haline getirmemiz gerekir. Bu aynı zamanda stratejik ve milli güvenlikle ilgili bir mesele. İstanbul’un olağan üstü hallerde kendine yetecek kadar üretimi yapması lazım. Beykoz bu açıdan son derece önemlidir ve desteklenmelidir. Bir de ekonomik ve yerel kalkınma kısmı var. Tarım alanlarına kurulacak işletme ve tesislerle aileler nesiller boyu kazanmaya devam etmeli. Bu açılardan çalıştayımızın son derece önemli olduğunu düşünüyor, başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olmak üzere katkıda bulunan akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaca: “Gıda, Milli Savunma Kadar Önemli”

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ise: “İstanbul bir metropol olduğu kadar bir tarım ve hayvancılık kenti. Beykoz tarım, balıkçılık ve arıcılıkla adını duyuran bir ilçemiz. Beykoz gibi bir ilçede böylesi anlamlı bir çalıştayın düzenlenmesi çok önemli. Gıda günümüzde milli savunma kadar önemli hale geldi. İstanbul et ihtiyacının 5 günlük, sebze ve meyve ihtiyacının 1 günlüğünü kendi karşılıyor. Beykoz’da, yanı başımızdaki 16 milyonu besleyecek bir konsept geliştirmemiz gerekir. Potansiyelimiz ve gerekli pazarımız var. Bu tarz çalıştaylarla tarımsal ve hayvancılıkla ilgili üretimin artacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Veteriner Hekim Dr. Hüseyin Ünal “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi”, Orman Mühendisi Umut Cebeci ise “Beykoz Ormanları’ndaki Bitki Varlığı, Arı Ve Bal Üretimine Etkisi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

1 Yorum

  1. iyi ünle4
    83 yaşında emekliyim. Riv’da zirai faaliyette bulunuyorum. Beykoz ilçe tarım ve orman müdürlüğündeki ziraat mühendisleri yıldırım amaca olarak beni iyi bilirler. Bir zamanlar Akbaba cevizi meşhurdu. Beykozun ismiyle anılanacak bazı ürünler devreye sokulabilir. Geçen sene Alibahadır köy kahvesinde kültür böğürtlen,karadut,ahududu,yabanmersini yetiştirciği ile ilg,ili bir toplantı yaptım. Fide temininde 2 arkadaş ilgi gösterdi. Ne netice aldıklarını takip edemedim. İlgi göstermiş olsalardı pazarlama açısından bila ücret yardımcı olacaktım. 15 seneden bu yana bölgede ilk defa yaban mersiniini yetiştirebildim. 3 ocaktaki tarım çalıştayı için önceden bilgim olsaydı katılmak isterdim.Türkiyede ilk CELERY İ ben yetiştirdim. Fideleri daima kendim yetiştiririm. uğryan olursa yardımcı olamay gayret ederim.
    Adres. Riva- Anadol lu yıldırım amca

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz