“Tüketicilerin özel markalı ürünleri tercih etmesinde en önemli faktör fiyat”

0
665
Nielsen Perakende Hizmetleri Direktörü Tamer Gülsaç, "Gıda fiyatlarının arttığını söyleyen tüketicinin oranı yüzde 90’a çıktı, tüketici zamlardan korunmak için büyük paketli gıdalara yöneldiğini ifade ediyor."

Son 3 yılda indirim marketlerinin mağaza sayısını yüzde 72 artırdığını belirten Nielsen Perakende Hizmetleri Direktörü Tamer Gülsaç; “Türk tüketicilerin PL (özel markalı-market markalı) ürünleri tercih etmesinde en önemli faktör fiyat” dedi.

Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen olan Private Label Zirvesi 2017 perakende sektörünün önde gelen isimlerini buluşturdu. Zirvede konuşan PLAT Başkanı M. İmer Özer, “Geçen sene suyun altında pipetle nefes alıyorduk, bu sene pipet de kayboldu. Zincir market ve üreticilerin birbirine daha fazla kulak vermesi, ‘daha ucuz’ imajından kurtulması gerekiyor” dedi.

PLAT Başkanı M. İmer Özer: “Ucuz algısı, kalitesiz ürün anlamına gelmiyor.”

Dünya standardına üretim yapıyoruz

Private label (özel markalı ürün) ürünlerindeki ‘ucuz’ algısının ‘kalitesiz’ anlamına gelmediğini söyleyen Özer, şöyle devam etti: “Türk Dil Kurumu’na göre ucuzun bir anlamı ‘az emekle elde edilmiş’ demek. Böyle ifade edersek değerli zincir mağazalarımıza, onları ürettirmek için gösterdikleri çabaya ve bizlere haksızlık etmiş oluruz. Bizler bugün dünya standardında ürün üretiyoruz, sürekli denetleniyoruz, ihracatımızın her geçen gün artışı da bunun göstergesi…”

Crowne Plaza İstanbul Asia/Kurtköy’de26 Ekim’de gerçekleştirilen ve üretici, tedarikçi ve satın almacıların bir araya geldiği Private Label Zirvesi’ne aralarında 200’den fazla yerel ve ulusal zincir market yöneticisinin olduğu 800 kişi katıldı.

İndirim mağaza sayısı yüzde 72 arttı

Zirvede Nielsen Perakende Hizmetleri Direktörü Tamer Gülsaç da Nielsen PL Sektörü Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Gülsaç, son 3 yılda indirim marketlerinin mağaza sayısının yüzde 72 artırdığını belirterek, “Alışverişin indirim marketlerine kayması ve zincir marketlerin mağaza sayılarının artırması tüketici alışveriş alışkanlığındaki değişimi gösteriyor. Haftalık alışverişin alışkanlığını yüzde 23’ten yüzde 42’ye geldiğini görüyoruz. Tüketici eskiye nazaran haftalık ve sık alışverişe önem veriyor. Öte yandan gıda fiyatlarının arttığını söyleyen tüketicinin oranı yüzde 90’a çıktı, tüketici zamlardan korunmak için büyük paketli gıdalara yöneldiğini ifade ediyor. Türk tüketicilerin PL ürünleri tercih etmesinde en önemli faktör fiyat” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz