Yumurta ve balıkta KDV indirimi

0
949

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile tavuk yumurtasının toptan teslimlerinde %8 olan katma değer vergisi oranı %1’e; balık teslimlerinde %8 olan katma değer vergisi oranı, toptancı halleri ve su ürünleri toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan teslimler ile bunlar tarafından gerçek usule tabi katma değer vergisi mükelleflerine yapılan teslimlerde %1’e indirildi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 1994 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 2 Ocak 2020 tarih ve 30996 Sayılı Resmi Gazete’nin 1. Mükerrer sayısında yayımlandı.

Karara göre, tavuk yumurtasının toptan teslimlerinde %8 olan katma değer vergisi oranı %1’e indirildi.

Balık teslimlerinde %8 olan katma değer vergisi oranı ise toptancı halleri ve su ürünleri toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan teslimler ile bunlar tarafından gerçek usule tabi katma değer vergisi mükelleflerine yapılan teslimlerde %1’e indirildi.

Kararda ayrıca, GTİP numaraları itibarıyla belirlenmiş mobilya ürünlerine ilişkin teslimlerde katma değer vergisi oranı da %18’den %8’e indirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz