TÜRES’ten, demokrasi nöbetindeki halka yiyecek içecek desteği çağrısı

0
758
TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl

Gıda firmaları darbe girişimine tepki verme, milli iradeyi koruma adına meydanlarda toplanan milyonlara yiyecek içecek yardımı yapmaya davet edildi. Tüm Lokanta Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yardımın her firma tarafından önemle ele alınması; ülkenin tamamına yayılması temennisinde bulundu.

Bingöl, milli irade nöbetleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bingöl, açıklamasında şunları kaydetti:

“Devletimize ve milletimize karşı yapılan sefih ve rezil darbe kalkışması kahraman emniyetimiz ve kahraman milletimiz tarafından tarihin altın sayfalarına geçecek şekilde savuşturulurken adeta Çanakkale’de bir İngiliz komutanın kitabının satırlarında kahraman milletimizin tarif ettiği şekli ile ‘senelerdir ordu komutanlığı yapıyorum. Başka milletlerin müdafaadan ümidi kestikleri durumda bu millet taarruza geçiyor. Ben böyle bir şey görmedim’ sözleri vuku bulmuştur. Cumhur’un Başkan’ı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet büyüklerimizin darbe kalkışması sonrasında tehlikenin tamamen geçmediğini; devletimizi, cennet vatanımızı ne pahasına olursa olsun sokaklarda, meydanlarda nöbet tutmak sureti ile korumaya kollamaya devam etmemiz gerektiği çağrısında bulunmuş ve bu çağrı emir telakki edilerek 81 ilimizin meydanları milyonlarla ifade edilen rakamlarla aziz milletimiz tarafından doldurulmuştur. Önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve sonra Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamada ‘gündüz işlerimizi yapacağız, gece vatanımızın nöbetini tutacağız, meydanları dolduracağız’ ifadesinden hareket ile TÜRES olarak meydanları dolduran ve gün ağarana kadar nöbet yerlerinden ayrılmayan aziz milletimizin yiyecek içecek ihtiyaçlarını ücretsiz gideriyoruz.”

Bingöl ayrıca “Tüm gıda firmalarının ve iş adamlarının nöbet yerlerini boş bırakmayan aziz milletimize yiyecek içecek ihtiyacının karşılanması ve desteklenmesi konularında üyemiz olsun veya olmasın tüm işletmeleri gereken desteği vermeye davet ediyor ve bunun tüm ülke sathına yayılmasını temenni ediyorum. “ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz