Zeytine çevreci yatırım

0
581
Zeytine çevreci yatırım

Fora Zeytine ait dünyanın en büyük zeytin işleme fabrikasında üretim artık güneş enerjisi ile gerçekleşecek. Şirket bu sayede, yılda 400 otomobilin karbon salınımına eşdeğer emisyonu azaltmayı hedefliyor.

Balıkesir’in Havran ilçesinde dünyanın en büyük zeytin işleme tesisine sahip olan Fora Zeytin, üretimde kullandığı elektrik enerjisini, fabrikanın çatısına yerleştirilen güneş panelleri ile kendisi üretecek.

Toplam 4500 m² alan üzerine 2.400 adet panelden oluşan enerji üretim tesisi sayesinde, temiz enerjiye geçen tesis, bir yılda atmosfere 540.000 kg/yıl CO₂ emisyonu salınımını engellemiş olacak. Bu miktar 400 otomobilin yıllık karbon salınımına denk geliyor.

Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı

Yılda 10 -15 bin ton zeytin işlediklerini ifade eden Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı; “Üretim sürecinde elbette yüksek miktarda elektrik enerjisine ihtiyacımız var. Enerji ihtiyacımızı temiz ve ekonomik bir kaynaktan sağlama fikri önümüze geldiğinde heyecanla işe koyulduk. Ekim ayı itibari ile fabrikanın çatısında kurulan güneş panelleri sayesinde ihtiyacımız olan elektrik enerjinin büyük bir kısmını güneş enerjisi ile sağlamış olacağız. Böylece bizim gibi bir “güneş ülkesinde” en temiz enerji kaynaklarından birine geçiş yapmış oluyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz