2 C
Ankara
Pazartesi, Mart 25, 2024

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” sahiplerini buldu

Okumalısınız!

ÇEVKO Vakfı ile Yeşil Nokta marka sözleşmesi olan firmaların katılabildiği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nin bu yılki sahipleri belli oldu.

Mondi Tire Kutsan, Perfetti Van Melle, Zorluteks Tekstil, Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri(Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında), çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kapsamında teşekkür belgesi alırken; Coca-Cola Meşrubat, Doğadan, Elif Plastik, Pınar Su, Erek Doğal Kaynak Suyu (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında) ambalaj tasarımında kaynak azaltarak önleme kategorisinde teşekkür belgesi sahibi oldular. Çelikel Alüminyum da, atık yönetim sistemi ve uygulamaları kategorisinde teşekkür belgesi kazandı. Kazananlara teşekkür belgelerini ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer sundu.

Yeşil Nokta Teşvik Ödülü

Coca-Cola Meşrubat’ın çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde sahip olduğu Yeşil Nokta Teşvik Ödülü’nü, Mondi Tire Kutsan da ambalaj tasarımında kaynak azaltarak önleme uygulamaları kategorisinde aldı. Fruko Meşrubat, Perfetti Van Melle, Zorlu Tekstil, Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında), atık yönetim sistemi ve uygulamaları kategorisinin ödül sahipleri oldu. Yeşil Nokta Teşvik Ödülleri’ni kazananlar, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melike Özener’den ödüllerini aldılar.

1450267826_EVKO_YE____L_NOKTA_SANAY_____D__LLER___2015

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015”in sahipleri de, düzenlenen törende ödüllerini teslim aldı. Akçansa, “Yarını Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik” çalışmalarıyla, çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü almaya hak kazandı. Yine aynı kategoride; Boyner “İyiliğe Dönüştür” projesiyle, Tetra Pak ise “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesiyle ödül sahibi oldular. Çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde kazanan firmalar, ödüllerini ÇEVKO Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Esra İren’den aldılar.

Frito Lay ve Nestle Waters da, ambalaj tasarımında kaynak azaltılarak önleme uygulamaları kategorisinin kazananları olurken; ödülleri, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhun Kutevu tarafından kendilerine sunuldu.

Atık yönetimi sistemi ve uygulamaları kategorisinde “Yeşil Nokta Sanayi Ödülü” almayı hak kazanan firmalar olan Frito Lay, Procter& Gamble ve Unilever, ödüllerini ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar’dan aldılar.

Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri”nde ise, 2015 yılı boyunca çevreye duyarlılık gösteren haberlere öncelik veren basın-yayın kuruluşları da ödüllendirildi. TV kategorisinde Habertürk TV, gazete dalında Milliyet, haber ajansı dalında ise Anadolu Ajansı seçildi. Best FM, radyo kategorisinde en duyarlı radyo seçilirken, internet-web haber kategorisinde haberler.com ödül aldı. Dergi kategorisinde EKO IQ ödülün sahibi olurken, çevre haberlerine gösterdikleri hassasiyet ve Yeşil Nokta Ödül Töreni’ne yayın olarak verdikleri destek ve katkılarından dolayı BloombergHT TV de, ÇEVKO Yeşil Nokta özel ödülü aldı.

1450267875_OKYAR_YAYALAR__11_
Okyar Yayalar

Wyndham Grand Levent İstanbul Hotel’de, 15 Aralık’ta düzenlenen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” töreninde konuşan ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar, bu yıl, 25’nci yılını kutlayan vakfın ,Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nin ikincisini, Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri’nin ise dördüncüsünü düzenlediklerini ve geri dönüşüm, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya için çeyrek asırdır çalıştıklarını söyledi. Yayalar, “Tek dileğimiz; bu ödüllerin, gelecekte başka firmalar için de ışık olması, daha fazla firma için örnek teşkil etmesi… Yeşil Nokta markasını kullanan ve sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan firmalarımıza, çevre konusuna dikkat çeken basın yayın organlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşil Nokta nedir?

Yeşil Nokta ilk olarak 1990/1991 yıllarında Almanya’da, Yeşil Nokta Sistemi olarak adlandırılan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplama sistemine giren ambalajların belirlenmesi için kullanılmaya başlandı. Yeşil Nokta işaretinin Avrupa ve çevresindeki ülkelerde kullanımını sağlamak için 1995 yılında “Packaging Recovery Organization Europe – PRO Europe” kuruldu.

PRO Europe, kar amacı gütmeksizin, bu ülkelerin geri kazanım sistemlerine, her ülkeden bir sistem olmak üzere, Yeşil Nokta lisansı kullanım hakkını veriyor. Sanayi sorumluluğunu simgeleyen, uluslararası bir model haline gelen Yeşil Nokta, o ambalajlı ürünü piyasaya süren ekonomik işletmenin ambalaj atıklarının geri kazanımı ile ilgili yasal yükümlülüklerini yerine getirdiği anlamına geliyor.

ÇEVKO Vakfı, 2003 yılında PRO-Europe’la yaptığı sözleşme ile uluslararası “Yeşil Nokta” markasının Türkiye’deki kullanım hakkını elde etti.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...