TEMA Vakfı, Alpu ovası için resmi açıklama bekliyor

0
1644
Eskişehir Alpu Ovası

TEMA Vakfı, Alpu Kömürlü Termik Santral Projesi konusunda Eskişehir kamuoyunu rahatlatacak şekilde ilgili kurumlardan resmi açıklamanın en kısa sürede yapılmasını beklediğini duyurdu.

TEMA Vakfı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın Alpu Kömürlü Termik Santral Projesi’nin iptal olduğuna dair yaptığı sevindirici açıklamanın ardından proje sahibi Elektrik Üretim AŞ ve yatırımcı bakanlık Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan projenin iptaline ilişkin resmi açıklamanın da yapılmasını beklediğini duyurdu.

Vakıftan yapılan açıklamada; Nabi Avcı’nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile proje sahasının tarımsal sit olduğunun tekrar vurgulandığı, buna istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da saha için verdiği tarım dışı kullanım kararlarının iptali için gerekli işlemleri de en kısa sürede gerçekleştirmesinin talep edildiği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Proje için Eskişehir Çevre Düzeni Planı’nda yapılan revizyonun da iptal edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada; “Ayrıca ÇED olumlu kararının iptali için açılan davalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın proje ile ilgili tüm davalardan çekilmesini ve verilen izinlerin iptalini talep ediyoruz. Eskişehir kamuoyunu rahatlatacak şekilde ilgili kurumlardan resmi açıklamanın en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz