10.9 C
Ankara
Pazartesi, Mart 25, 2024

Sealed Air’e 100 puan!

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Sera gazı salınımlarını azaltmaya ve potansiyel iklim değişikliği risklerini en aza indirmeye yönelik çalışmalarıyla, dünyanın çevre konusundaki tek saydamlık sistemi olan Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project / CDP) tarafından takdir gören Sealed Air, İklim Performansı Liderliği Endeksi’nin A Listesi’nde yer aldı.

2015 yılında yaklaşık 2 bin şirketin yanıt verdiği CDP İklim soru formu; şirketlerin CDP saydamlık bildirimlerine, eksiksiz olup olmadıklarına ve veri kalitesine bakarak 0–100 puan arasında derecelendiriyor. Bu yıl, saydamlık konusunda 100 puan alan Sealed Air, İklim Performansı Endeksi Listesi’nin A listesine girmeye hak kazandı ve böylece yanıt veren şirketler arasında en iyi %5’lik dilimi ifade eden 113 şirketten biri olmayı başardı. CDP saydamlık notları, yatırımcılara ve diğer karar mercilerine, Bloomberg terminalleri dâhil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla temin edilirken; değişen pazar taleplerine, mevcut ve ilerideki salınım düzenlemelerine ve iklim değişikliğiyle bağlantılı mevcut ve ilerideki fiziksel risk ve fırsatlara kurumsal hazırlıkları değerlendirmelerine yardımcı oluyor.

Tam anlamıyla bir sürdürülebilirlik şirketi olarak konumlanan Sealed Air’in CDP’ye sunduğu küresel iklim değişikliği raporu, bu yıl CDP’nin iklim değişikliği programına halka açık bir şekilde katılan tüm şirketlerin iklim notlarıyla birlikte CDP’nin web sitesinde yer alıyor.

Sealed Air Dünya Başkanı ve CEO’su Jerome Peribere konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

“Sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde sera gazı salınımlarına odaklanarak; atıkları azaltan, enerji ve su tasarrufu yapan ve müşterilerimiz için ham madde kullanımını ideal düzeye çıkaran çözümler aracılığıyla değer üretmeyi hedefliyoruz.İşletmelerimizde hem teknik hem de prosedürler açısından oyunu değiştiren gelişmelere yatırım yapıyoruz. Bu yatırımların sonucunda ise küresel ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir ürünler ve çözümler sunuyoruz.”

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...