“Küçük Şeyler Doğayı Yeniler”

0
808

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tetra Pak arasında yenilenen protokol ile “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesi kapsamında 2016 sonuna kadar İstanbul’da yaklaşık 50 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verilecek.

Proje kapsamında uzman eğitmenler eşliğinde ilkokul 2.,3.,4. sınıf, ortaokul 5. sınıf öğrencilerine, neden ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri gerektiği anlatılıyor. İçecek kartonu ambalajının kağıda nasıl geri dönüştürüldüğü çocukların da katıldığı geri dönüşüm seti uygulamasında uygulamalı olarak gösteriliyor. Eğitimlerdeki ana içerikler; doğal kaynakların verimli kullanımı, yenilenebilen ve yenilenemeyen kaynaklar, atıkların ayrı biriktirilmesi, içecek kartonlarıyla geri dönüşüm deneyimi olarak sıralanabilir. Eğitimin ‘geri dönüşüm deneyimi’ bölümünde ise öğrenciler, geri dönüşümün tüm adımlarını canlı olarak görebiliyorlar.

Tetra Pak, 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başladığı ve İstanbul Üniversitesi’nin katkılarıyla yenilenen Küçük Şeyler Doğayı Yeniler projesi ile bugüne kadar bir milyonu aşkın öğrenciye ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz