Geri dönüşümü eğlenerek öğrendiler

0
955
‘Dönüşüm Doğamızda’ etkinliğinde, boş Tetra Pak karton ambalajı geri dönüşüm kutusuna atma davranışı odağında eğlenceli oyunlar oynandı.

Meyve suyu üreticisi DİMES’in Tetra Pak işbirliğiyle 3 Eylül Cumartesi İstanbul Marmara Forum Alışveriş Merkezi önünde gerçekleştirdiği ‘Dönüşüm Doğamızda’ etkinliğinde eğlence ve eğitim bir arada sunuldu.

Geri dönüşüm ve çevre bilincini teşvik eden, çocukların yaratıcılığını destekleyen eğitim ve deneyim aktivitelerin gerçekleştirildiği etkinlikte katılımcılar, yaşadıkları deneyimi sosyal medya üzerinden de sevdikleri ile paylaştılar.

“Geri dönüşümle doğal kaynakların korunması konusu bizim için öncelikli” diyen DİMES Pazarlama Müdürü Duygu Süleymanoğlu, “Çevre sürdürülebilirliği alanında daha fazla değer üretmek için, tüketiciler başta olmak üzere, bu değer zincirindeki tüm paydaşlarımızla el ele veriyoruz. Uzun soluklu bir aksiyon planıyla, birlikte atılacak küçük adımların, yapılacak küçük şeylerin, büyük değerlere dönüşmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, farklı iletişim ve saha aktiviteleri gerçekleştiriyoruz. Tetra Pak işbirliğinde gerçekleşen ‘Dönüşüm Doğamızda’ etkinliğimizde, tüketicilerimizle bir araya geldik; eğlence ve eğitimle deneyimin parçası olduk” şeklinde konuştu.

dimes_geri_donusum_1

İsteyen sek sek oynadı, isteyen kamyon sürdü

DİMES, 2016 yılında ‘Dönüşüm Doğamızda’ konsepti ile geri dönüşüm konusunda toplumsal olumlu davranışın yaygınlaşmasını teşvik ediyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen ‘Dönüşüm Doğamızda’ etkinliğinde, boş Tetra Pak karton ambalajı geri dönüşüm kutusuna atma davranışı odağında eğlenceli oyunlar oynandı. Alanda tüketicileri bekleyen eğlencelerden biri, tüketicilerin boş ambalajı geri dönüşüm kutusuna taşımalarını ve atmalarını konu alan hediyeli sek sek oyunuydu. Bir diğer oyun parkurunda da, arkasında taşıdığı ambalaj ile geri dönüşüm kutusunun altındaki minik bölmeden içeri giren ‘geri dönüşüm kamyonunu’ süren katılımcılar, parkurdan dışarı çıkmadan oyunu tamamladıklarında, hediyeler kazandılar.

Ambalajdan uzay gemisi yaptılar

Etkinlik alanında özel kurulan atölye alanında ise, çocuklar aileleriyle birlikte DİMES meyve suyu Tetra Pak karton ambalajlarını kullanarak istedikleri şekilleri kestiler. Bir robot, bir güneş, bir bulut ya da bir uzay gemisi, hayal ettiklerini, yapmak istediklerini ambalaj kutularından hayata geçirdiler. Daha sonra yapılan bu çalışmalar çocuklara hediye edildi.

Deneyimler sosyal medyaya taşındı

Aileler yaşadıkları deneyimi, @dimesbahcesi ve #dönüşümdoğamızda etiketleri ile Instagram’dan paylaştı. Gün sonunda paylaşılan çalışmalardan seçilen biri, paylaşımcısına DİMES ürünlerinden oluşan bir hediye kiti kazandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz