3.5 C
Ankara
Cuma, Mart 22, 2024

EIB, Türkiye’ye 320 milyon Euro fon sağlayacak

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), iklim değişikliğine karşı alınacak önlemler ve bilgi ekonomisi altyapısının geliştirilmesine ilişkin Türkiye’ ye 320 milyon Euro finansman desteğini teyit etti.

Söz konusu desteğin ilk ayağının, İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yatırımları desteklemek amacıyla Türkiye’ye son 5 yılda verilen 3. kredi olduğu belirtildi. Desteğin ikinci ayağını ise akademik ve endüstriyel açıdan Türkiye ekonomisinin modernizasyon sürecine katkı yapabilecek araştırma ve kalkınma programlarına verilen krediler oluşturuyor.

Fonun 120 milyon Euroluk kısmının 2016-2017 sürecinde ormanların rehabilitasyonu, ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları kapsamında ayrıldığı ifade ediliyor. İlgili çalışmalara verilen destekle, daha iyi kaynak yönetiminin yanı sıra iklim değişikliğinin azaltılması ve ekonomik büyüme ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca projeyle, orman sağlığının geliştirilmesi, toprak ve su kaynaklarının korunması, kereste ve biyokütle kaynaklarının arttırılmasını da kapsayan birçok çevresel faydanın sağlanması bekleniyor. Proje ile aynı zamanda, ağaç işleme endüstrisinde istihdam ve sürdürülebilir ham madde arzının teminine katkı sağlaması ve yayılma etkisi göstererek kırsal ekonomilerde refah artışına katkı yapması amaçlanıyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...