Ana Sayfa Haber Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ne başvurular başladı

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ne başvurular başladı

0
574
Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ne başvurular başladı

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü nezdinde oluşturulan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ için başvurular başladı. Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı adına bu yıl dördüncüsü verilecek olan ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü için 9 Mart 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Koç Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı adına kurulan ve ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kürsüsü’ nezdinde oluşturulan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ başvuruları 9 Mart 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı adına sunulan Türkiye’de insan esenliğine yönelik uygulamalı insan bilimine katkı sağlayan bir araştırma ödülü olup, ödüle 40 yaşını aşmamış Türk vatandaşı olan genç bilim insanları veya genç sosyal bilimci olma kriterlerine uyan adaylar başvurabiliyor.

UNESCO Kürsüsü nezdinde verilen ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’, öncelikle psikoloji alanında insan gelişimini ya da genel olarak insan esenliğini desteklemeye yönelik uygulamalı ya da uygulamalara ışık tutabilecek bilimsel araştırma projeleriyle, sosyoloji ve eğitim bilimleri gibi diğer davranış bilimlerindeki benzer projelere verilecek. Değerlendirmeler, hem projenin değeri, hem de adayın bilimsel yetkinliği göz önünde bulundurularak yapılacak.

Değerlendirmeler sonucu birinciliğe hak kazanan araştırma sahibine takdim edilecek para ödülü 30 bin TL olacak.

‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ başvuruları, Türkçe ve İngilizce olarak yapılabilecek. Ödül programına ilişkin ayrıntılı bilgi ve başvuru formu https://kockam.ku.edu.tr/tr sitesinden temin edilebilecek. Hazırlanan başvuru belgeleri ise PDF formatında [email protected] adresine gönderilebilecek.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz