Ordu sele teslim

0
475
Fotoğraf: https://twitter.com/enveryilmazordu/status/1027248513397268482

Ordu’da etkili olan sağanak yağış, 7 ilçede hayatı felç etti. En az 500 bin kişinin etkilendiği felakette, kent genelinde 8 köprü yıkılırken, Fatsa ilçesinde vatandaşların toplamış olduğu yaklaşık 30 ton fındık ise selin etkisiyle denize sürüklendi.

Dün geceden itibaren Ordu genelinde yağan aşırı yağışlar, en fazla Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde etkili oldu. Metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldi.

Ordu Valiliği’nden yaşanan felakete ilişkin yapılan açıklamada; Ünye ilçesinde Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüde sel nedeniyle çökme meydana geldiği ve Devlet Karayolunun çift taraflı olarak trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, Ünye ilçesinde fındık toplayan 5 kişinin kurtarıldığı,  Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü, Perşembe ve Fatsa ilçelerinde ise risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirildi.

Fotoğraf: https://twitter.com/enveryilmazordu/status/1027248513397268482

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da sel nedeniyle 100’e yakın mahallede ciddi hasar oluştuğunu belirterek, “7 ilçemiz, yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı alan bu afetten etkilendi.” dedi.

Fatsa’da ise Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edildi.

Öte yandan sel dolayısıyla toplanan tonlarca fındık denize aktı. Fatsa ilçesinde denize akan fındıklar adacığı andıran görüntüler oluşturdu. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, sadece ilçelerinde yaklaşık 30 ton fındığın sel sularıyla denize aktığını açıkladı.

Yağışlar etkili olmaya devam edecek

Ordu Valiliği, ikinci bir açıklama ile yağışların devam edeceği uyarısında bulundu. Açıklamada; Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik verilere göre; yağışların Samsun’un doğusu (Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık) ve Ordu çevrelerinde 09.08.2018 Perşembe günü (yarın) öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olmaya devam edeceği ve metrekareye yer yer 100 mm üzerinde yeni yağış meydana geleceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz