9 C
Ankara
Cumartesi, Mart 16, 2024

Mecliste sahte bal satışı iddialarına Bakanlıktan cevap

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında söylediği, “Üzülerek ifade ediyorum ki, sahte bal TBMM’de” sözlerine Tarım ve Orman Bakanlığından açıklama geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medyada, İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş’un iddia ederek gündeme taşıdığı “Türkiye Büyük Millet Meclisi kantininde, taklit, tağşiş vb. sebeplerle Bakanlık tarafından satışı yasaklanan ve ifşa edilen ürünlerin satıldığı”nı öne sürmesi nedeniyle açıklama yayınladı.

Açıklamada, kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine Bakanlığın gıda kontrol görevlilerince  22.11.2019 tarihinde ilgili işletmeye gidilerek inceleme ve denetimler yapıldığı bildirildi. İddialara konu satış noktasında yapılan inceleme ve denetimde, daha önce Bakanlık tarafından kamuoyuna duyurulan (ifşa edilen) söz konusu firmanın D.B.1/4 parti numaralı ürününe rastlanmadığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Ayrıca söz konusu firmanın işyerinde bulunan ürünlerinin etiket bilgilerinde ve muhafaza koşullarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı tespit edilmiştir.

Ancak yine de işletmede satışa sunulan farklı parti numaralarına ait ürünlerden  numuneler alınmış, analizi yapılmak üzere ilgili laboratuvara gönderilmiştir.

Bakanlığımız tarafından yapılan kamuoyu duyuruları firmaların ürettikleri ürünün sadece ilgili partisini kapsamaktadır. Dolayısıyla aynı firmanın diğer ürün ve parti numaralarını kapsamamaktadır.

Denetimlerle taklit ve tağşiş yaptığı anlaşılan firmalara 5996 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası ve diğer idari yaptırımlar uygulanmakta olup, firmalar  5996 sayılı Kanun gereği olumsuzluğa konu ürünleri piyasadan toplatmakla yükümlüdür. Bakanlığımız gıda denetimlerinde uygunsuzluk tespit edilen ve kamuoyu duyurularına (ifşa edilen) konu firmalar ile ürünlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürmektedir.

Diğer yandan her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın da ifşa edilen ürünlerin piyasada satışına dair ihbarlarını ALO 174 Gıda Hattına yapmaları büyük önem arz etmektedir.”

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...