20.2 C
Ankara
Perşembe, Mart 28, 2024

Sevdiğinizin kalbini fethedin

Okumalısınız!

14 Şubat’ta sevgilinize tadı damağında kalacak yemek ve tatlılardan oluşan pratik bir menü hazırlamak istiyorsanız Becel bu güne özel tarifleri ile imdadınıza yetişiyor.

Becel’in Sevgililer Günü pestolu lingiuine ve orman meyveli ekler tarifleri ile hem ağzınızı tatlandırın hem de sevdiğinizin kalbini fethedin.

Pestolu_LinguinePestolu Lingiuine (2 kişilik)

Malzemeler

160 gr lingiuine makarna, 1 çorba kaşığı Becel Zeytinyağlı, 4 çorba kaşığı pesto sos, 20 gr çam fıstığı, kavrulmuş, 20 adet çeri domates, Tuz

Hazırlanışı:

Makarnaları tuzlu kaynar suda dişe gelir kıvamda haşlayın. Becel Zeytinyağlı’yı bir tencerede eritip çeri domatesleri ekleyin ve bir iki dakika çevirin. Makarnaları süzüp domateslerin bulunduğu tencereye alın. Üzerine pesto sosu ekleyip karıştırın. Tabaklara pay edip üzerine kavrulmuş çam fıstığı serpiştirerek servis edin.

Orman_Meyveli_EklerOrman Meyveli Ekler (8-10 adet)

Malzemeler

50 gr Becel Tereyağı Keyfi, 50 gr süt, 50 gr su, 70 gr un, 2 adet yumurta, Bir tutam tuz,

Arası için

150 gr orman meyvesi, 50 gr pudra şekeri, 200 ml taze krema

Üstü için

100 gr bitter çikolata, ufak parçalanmış, 100 ml taze krema, 2 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:

Süt, su, Becel Tereyağı Keyfi ve tuzu ufak bir tencereye alın. Becel Tereyağı Keyfi eriyip karışım kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Unu tek seferde ekleyip spatula ile karıştırarak hamur haline gelmesini sağlayın. Hamur topak olup tencere kenarlarından tamamen ayrılana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra hamuru miksere alın. Yumurtaları çırparak teker teker hamura ilave edin. Mikserde çırparak yapışkan kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 1,5 cm’lik uç takılı sıkma poşetine doldurup 10 cm’lik çubuklar halinde yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak sıkın.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 150°C’ye düşürerek 20 dakika daha pişirin. Arası için, pudra şekeri ile 200 ml kremayı mikserin yüksek devrinde çırparak koyulaştırın.

Üstü için, 100 ml kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alın. İçine çikolataları ve balı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Eklerleri fırından çıkarıp ılıttıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Üst kısımlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine çikolatayı gezdirin. Tabanının üzerine çırpılmış krema sıkıp orman meyvelerini yerleştirin. Düz bir spatula ile çikolatalı parçaları alıp meyvelerin üstüne yerleştirin. Arzuya göre hemen ya da buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...