Polonez’den glutensiz ürünler

0
1659
Polonez, sadece %1 yağ oranı ile düşük kalorili ve protein oranı yüksek "Fit Yaşam’’ ürünlerinden sonra "Polonez Glutensiz"i tüketicileriyle buluşturuyor.

Polonez, sadece %1 yağ oranı ile düşük kalorili ve protein oranı yüksek “Fit Yaşam’’ ürünlerinden sonra “Polonez Glutensiz”i tüketicileriyle buluşturuyor.

Polonez, uzun zamandır üretimini gerçekleştirdiği glutensiz ürünleri, tüketicilerini bilgilendirmek ve gluten diyeti yapanları doğru yönlendirmek amacıyla ambalaj üzerindeki etiketlerde de belirtmeye başladı.

Çemeni sebebi ile pastırma hariç tüm Polonez ürünleri glutensiz gıdalar listesinde yer alıyor. Glutensiz gıdalar; gluten içeriği 20 mg/kg ile sınırlandırılan gıdalar olarak tanımlanıyor.

Polonez’den yapılan açıklamada, füme et, jambon, kavurma, salam (hindi salam ve macar salam), sucuk ve sosislerin de bu sınırlar çerçevesinde üretildiği kaydedildi.

Türkiye’de her 100 kişiden 1’i Çölyak hastası

Ürünlerini çeşitlendirirken tüketicilerden gelen talep ve önerileri değerlendirdikleri söyleyen Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy ise “Ülkemizde her 100 kişiden biri Çölyak hastası. Bilinenden çok daha fazla sayıda henüz tanısı konulmamış hasta olduğu tahmin ediliyor. Bu da ortalama 800 bin Çölyaklı olduğu anlamına gelir. Bu hastaların ömür boyu glutensiz diyet uygulaması gerekiyor. Oysa bu ürünleri bulmak çok zor ya da ürünler daha pahalı. Bir kısmının kalitesi düşük ve etiket içeriğine uymuyor. Gıda üreticileri olarak bizlerin yapması gereken; bu kişilerin yaşadığı zorlukların farkına vararak, onlara destek olmaktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz