Ana Sayfa Haber Markamarka Papağan Kuruyemiş’in yeni ambalajlarına ödül

Papağan Kuruyemiş’in yeni ambalajlarına ödül

0
1402

Papağan Kuruyemiş’in kısa süre önce piyasaya sunduğu yeni ürün ambalajları, Ambalaj Sanayicileri Derneği’nce ödüle layık görüldü. Ambalajlar, ‘Grafik Tasarım’ kategorisinde ‘Yetkinlik’ ödülü aldı.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2015 Yarışması’na toplam 169 eser katıldı. Dokuz farklı kategoride değerlendirilen çalışmaların 88’i ödül almaya hak kazandı. Papağan Kuruyemiş, yeni ürün ambalajlarıyla “Yetkinlik”ödülüne layık görüldü.

1450089036_Latif_Emek__i___Hakan___zhuyİstanbul’da Shangri-La Bosphorus Oteli’nde düzenlenen törenle verilen ödülü, Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Üyesi Latif Emekçi aldı. Emekçi’ye ödülü ASD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özhuy verdi. Seçici kurula teşekkür eden Latif Emekçi, “Bu ödül yenilikçi çalışmalarımızda bizi motive edecektir” açıklamasını yaptı.

Daha güçlü görsellik, daha pratik kullanım

Papağan Kuruyemiş’in “2015 Yeni Ambalaj Tasarımları”, büyük boy ve küçük boy olarak hazırlandı. Ambalajlar, açıldıktan sonra ürünün tazeliğini koruyabilmesi amacıyla kilitli torba olarak da bilinen zipli paketler olarak düzenlendi. Ayrıca kolay açma çentikleri eklenerek tüketiciye yönelik kullanım pratikliği sağlandı.

İçinde sağlıklı atıştırmalık var

Paket tasarımında özellikle sağlıklı atıştırmalık vurgusuna değinildi ve mümkün olduğunca ambalajın içindeki ürünler ön plana çıkarıldı. Bu amaçla ürün görselleri paketlerin ön yüzünün tamamına yayıldı. Paket tasarımında çiftlik hissiyatını uyandırmak ve doğallığın altını çizmek amacıyla tahta kaşık ve kesim tahtası, hasır dokuma, ağaç parçaları kullanıldı. Marka kimliğinin bir uzantısı olarak, ürünlerin doğal ve taze oluşunu vurgulamak adına ambalajlara tarla, traktör ve çiftlik siluetleri işlendi.


YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz