Komşufırın, Tritordeum’u Türkiye’ye getirdi

0
1344
Tritordeum’un; fırın ürünleri, hamur işleri, makarna, pizza, paneli ürünler ve sıkma ürünlerin yapımında da kullanıldığı açıklandı.

Yeni nesil tahıl Tritordeum ve Tritordeum ekmeği Türkiye’de satışa sunuluyor.

İspanyol bilim adamları tarafından makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpadan (Hordeum Chilense) üretilen tahılın, glutene duyarlı olanlara, kalp ya da damar sorunları bulunanlara hitap ettiği belirtiliyor.

Tritordeum_TurkiyeDoruk Group Holding ve fırıncılık markası Komşufırın, yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum ve Tritordeum Ekmeği, 24 Şubat Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısıyla Türkiye’ye tanıttı.

Tanıtım toplantısında konuşan Doruk Group ve Komşufırın Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Tritordeum’un tarım sektörü ve birey adına inovatif bir uygulama olduğunu belirtti.

Ilıman bölgelere meyilli olan ürünün Doruk Group markalarından Marmara Tohum tarafından Aydın’da üretileceğini ifade eden Gençer, şöyle konuştu:

“İspanya, İtalya, Portekiz ve Fransa’da üretilen Tritordeum’u Türkiye’ye armağan ettik. Tritordeum tahılı tarım sektörü için önemli. Doruk Group ve Komşufırın sayesinde halkımızın Tritordeum ile tanışacak olması, sıhhatli beslenme konusunda yeni bir dönem başlatacak. Bu nedenle Tritordeum unundan üretilecek ve Komşufırın şubelerinde satışa sunulacak olan Tritordeum Ekmeği’nin de kısa süre içerisinde sofralarımızın başköşesinde yer alacağına eminiz.”

Toplantıda, hem UV ışınlarına hem de uyuşturucu ve tütünün zararlarına karşı koruyan maddeler ihtiva ettiği belirtilen Tritordeum’un ekmek yapımının yanı sıra pek çok kullanım alanı da mevcut olduğu ifade edildi. Temel mineraller açısından zengin ve iyi bakteriyel floranın korunmasına yardımcı olduğu belirtilen Tritordeum’un; fırın ürünleri, hamur işleri, makarna, pizza, paneli ürünler ve sıkma ürünlerin yapımında da kullanıldığı açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz