İçim’den laktozsuz süt

0
2896

İçim’in yeni ürünü İçim Rahat Laktozsuz, süt içmeyi seven ancak sonrasında yarattığı sindirim şikâyetlerinden rahatsız olanlara, kolay sindirimi sayesinde hafif bir gün vaat ediyor.

Laktoz dayanıksızlığı (intoleransı) olan tüketicilerde süt içildiğinde yaşanan sindirim rahatsızlıklarını önlemek amacıyla geliştirilen İçim Rahat Laktozsuz süt, içerisinde bulunan doğal laktaz enzimiyle süt şekerini, paketleme aşamasında parçalıyor. Bunun sonucunda oluşan laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görülen şişkinlik ve gaz şikâyetlerini azaltarak rahat bir gün sunuyor.

Yeni ürünle ilgili yapılan açıklamada, İçim Rahat’ın, içerdiği protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca laktozsuz sütün, laktoz dayanıksızlığı sebebiyle yaşanan şikâyetlerin yanı sıra; diyeti sırasında şişkinlik hissetmek istemeyenler, hafif ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenler, hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih edildiği vurgulandı.

Laktaz enzimi yetersiz ise…

Sütün doğal yapısında laktoz adı verilen süt şekeri bulunur. Bu doğal şekerin parçalanması için laktaz enzimi gerekir. Vücutta laktaz enziminin yetersiz oluşu bu şekerin parçalanmasını engeller ve bunun sonucunda sindirim şikâyetleri oluşur. Dünyada, özellikle Akdeniz, Asya ve Afrika toplumlarında sıklıkla karşılaşılan bu durum midede gaz, şişkinlik ve bulantı gibi belirtilere sebep olabilir. Bu belirtiler laktoz dayanıksızlığı (intolerans) ile ilişkilidir. Yapılan araştırmalar sonucunda, Türkiye’de süt tüketmeyenlerin yaklaşık %11’inin bu şikâyetler sebebiyle süt içmeyi tercih etmediği görüldü.*

*Barem Pazar Araştırma tarafından 2014'de, 12 ilde, 16-45 yaş aralığındaki 1515 kadın ve erkekle görüşülerek gerçekleştirilen Sütlü Ürünler Tüketici Alışkanlıkları Araştırması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz