Ana Sayfa Haber Markamarka Arbella, 10 farklı şehirde 34 bin sporcuya makarna yedirdi

Arbella, 10 farklı şehirde 34 bin sporcuya makarna yedirdi

0
846
Arbella, 10 farklı şehirde 34 bin sporcuya makarna yedirdi

‘Sporun Dostu, Sporcunun Enerji Kaynağı’ sloganıyla farklı spor dallarına destek veren Arbella, 10 farklı şehirde 34 bin sporcuya makarna yedirdi. Maraton, bisiklet yarışları, yüzme, yelken ve kayak gibi farklı spor dallarında binlerce kilo Arbella makarna tüketildi. 

Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiren ve var olan projeler içinde yer alan Arbella makarna, sanata, eğitime, spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyor. Mersin İdmanyurdu’nun sponsoru, 2016 yılı Türkiye Triatlon Federasyonu ve Bursaspor’un yiyecek sponsoru olan Arbella makarna, amatör spor kulüplerine de destek veriyor. Arbella bu yıl maraton, bisiklet yarışları, yüzme, yelken ve kayak gibi farklı spor dallarında gerçekleştirilen etkinliklerde 34 bin sporcuya makarna yedirdi.

Şirket olarak sporun ve sporcunun yanında yer aldıklarını ifade eden Arbella Makarna Yönetim Kurulu üyesi Gülçin Arslan Hazar, “Sporcu beslenmesi deyince akla ilk gelen yemeklerden biri şüphesiz makarna. Sporcuların fiziksel performansında karbonhidratlar önemli bir yer tutuyor. Karbonhidratlar, kaslar tarafından yağlara oranla dört kat daha hızlı kullanıldıkları için spor gibi enerjiye ihtiyaç duyulan anlarda çok önemliler. Bir yetişkinin günlük enerji ihtiyacının yüzde 55’i karbonhidratlardan sağlanmalı. Sporcularda bu oran yüzde yetmişlere çıkıyor. Sporcuların başarılı olabilmeleri için yoğun çalışmaları ve sağlıklı beslenmeleri gerekiyor. Tüm spor dallarında, sporcuların beslenme programlarında, makarna yer alıyor. Ülkemizde ve tüm dünyada triatlon yarışmalardan bir gün önce makarna partisi düzenleniyor. Arbella makarna olarak yıl içinde 10 farklı şehirde 15 etkinlikte sporcularımızın yanında yer aldık. Çeşitli soslarla hazırladığımız birbirinden lezzetli makarna ile 34 bin sporcumuz enerji depoladı” dedi.

Ürün ve ambalaj çeşitleri ile sağlıklı yaşama destek verdiklerini ifade eden Hazar, “Şirket olarak sağlıklı yaşama destek vermek üzere Ar-Ge çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Türkiye’de bir ilk olan porsiyonlara ayrılmış spagettileri ürettik. Bu ürün ölçülü beslenmek isteyenler ve sporcularımız için özel üründür. Yakın zamanda tüketicilerimizle buluşturacağımız çeşidimiz dünyada bir ilk olacak ve özellikle sporu hayatının bir parçası haline getiren, sağlıklı beslenmeye önem verenler için sürpriz olacak” diye konuştu.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz