Anadolu Efes’e Stevie’den iki Altın ödül

0
703

Anadolu Efes, “Tersine Mentorluk” uygulaması “Sen Olsam” programı ile iş dünyasının en prestijli uluslararası ödül organizasyonlarından biri olan Stewie Awards’tan iki altın ödül kazandı.

Anadolu Efes, dünyada kabul görmüş başarılı kuruluşları ve yöneticileri ödüllendiren Stevie Awards 2016’da, iki ödüle birden layık bulundu. Anadolu Efes, altın ödülleri İletişim Becerilerini Artırma ve Kurum İçi İletişimi Artıran İK Projesi kategorilerinde, “Tersine Mentorluk Uygulaması” ile kazandı.

Proje, yeni nesil Y kuşağı çalışanlarla yönetim arasında bir iletişim köprüsü kurulmasını sağladı. Her iki tarafı birbirine yaklaştıran projenin uygulaması sırasında yönetim kademesi genç çalışanları tanıma ve beklentilerini, bakış açılarını öğrenme fırsatı buldu. Y kuşağı çalışanları ise üst yönetim ekibine kendilerini tanıtma fırsatı yakaladı. Proje şirket içerisinde motivasyonu yükselterek, iletişimi artırma açısından önemli faydalar sağladı.

Anadolu Efes İnsan Kaynakları Direktörü Ayşegül Örs, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kuşakların farklı yönlerini nasıl ortak hedefte birleştiririz diye yola çıktık. Değişen çağa ayak uydurmak, teknolojiyi, sosyal medyayı, gençlerin beklentilerini, liderliğe ve sektöre bakış açılarını anlamak ve bunu üst düzey yöneticilerimize birebir aktarmalarını sağlamak amacıyla “Sen Olsam -Tersine Mentorluk” programını uygulamaya geçirdik. Klasik mentorluk süreçlerinden farklı olarak, bu kez Y kuşağı üst düzey yöneticilerimize mentorluk yaptı. Şirket içi demokrasi ve ifade özgürlüğü adına önemli bir adım olarak değerlendiğimiz programı, 15 genç çalışan ve Anadolu Efes Genel Müdürü Altuğ Aksoy’un da dahil olduğu 5 üst düzey yönetici ile yürütüyoruz. Y kuşağı liderlik beklentileri, sosyal paylaşım platformları, yeni neslin sektöre bakış açısı gibi konularda düşüncelerini iletiyor. Programın uygulanma süreci içerisinde mesajların tüm kademelere yayılması, yönetim kademeleri arasındaki mesafelerin kapanması açısından projemiz amacına ulaşmaya devam ediyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz