11. Aroma Akseki Dağ Koşusu, 9 Haziran’da start alıyor

0
9409

Aroma’nın Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile kesintisiz 11 yıldan bu yana düzenlediği Aroma Akseki Dağ Koşusu 9 Haziran’da start alıyor. Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, şampiyonayı uluslararası hale getirmek için yürütülecek çalışmalara da destek olacaklarını açıkladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Aroma tarafından ortaklaşa düzenlenen 11. Aroma Akseki Dağ Koşusu, 9 Haziran’da Antalya’nın Akseki ilçesinde düzenlenecek. 11. Aroma Akseki Dağ Koşusu; Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler olmak üzere dört ayrı kategoride yaklaşık 350 atletin mücadelesine sahne olacak.

Meyve suyu üreticisi Aroma tarafından desteklenen ve geleneksel hale gelen, Aroma Akseki Dağ Koşusu’na Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden birçok sporcu katılıyor.

11.Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda bu yılki koşu mesafesi; genç bayanlar ve genç erkeklerde 5 bin 200, büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ise 10 bin 400 metre olacak şekilde belirlendi.

“Spora desteğimiz her zaman sürecek”

Akseki’de geleneksel hale gelen Aroma Akseki Dağ Koşuları’nın Akseki için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan, Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, bu konuda şu bilgileri verdi:

“Bu yıl ile birlikte aralıksız 11 yıldır sponsorluğundan büyük bir gurur duyduğumuz Aroma Akseki Dağ Koşusu, her geçen gün daha çok takip ediliyor ve atletizm dünyasında saygın bir organizasyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletecekler. Şampiyonayı uluslararası hale getirmek için yürütülecek çalışmalara destek olacağız. Aroma olarak spora ve gençliğe vermiş olduğumuz destekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale gelen bu koşunun devam etmesi için gereken desteği her zaman sürdüreceğiz”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz