Kaz Dağları’ndaki Kirazlı Altın Madenine Karşı Uluslararası Kampanya Sürüyor

0
3436
Change.org’da Simge Topaloğlu tarafından hem İngilizce hem de Türkçe olarak başlatılan “Alamos Gold Kaz Dağlarından Çekil” kampanyasına bugüne dek toplam 138 binin üzerinde imza atıldı.

Alamos Gold’un Kaz Dağları’ndan çekilmesi için Change.org’da açılan kampanyaya Kanada’dan 10 bin kişi imza verdi ve yaptıkları yorumlarla şirketi ve Kanada Hükümeti’ni eleştirdi.

Change.org’da Simge Topaloğlu tarafından hem İngilizce hem de Türkçe olarak başlatılan “Alamos Gold Kaz Dağlarından Çekil” kampanyasına bugüne dek toplam 138 binin üzerinde imza atıldı. Change.org yetkilileri kampanyadaki imzaların 10.000’inin Kanada’da yaşayan kişilere ait olduğu açıkladı.

Change.org/AlamosGold adresinden ulaşılabilen kampanyayı başlatan Simge Topaloğlu, Kanada kökenli Alamos Gold ‘un çevresel sorumluluklarını tanıması ve Kaz Dağları’ndaki projeden geri çekilmesi için toplumsal baskı kurmayı amaçlıyor. Kampanyaya imza atanlara gönderdiği iki farklı emailde Topaloğlu, herkesi, şirketin Kanadalı yönetici ve hissedarlarına sorumluluklarını hatırlatmaya davet etti.

Kanada vatandaşları, kampanya altında yazdıkları yorumlarla şirkete olan tepkilerini dile getirdi.

J. Enderby adlı kişi “Kanadalı bir şirketin bu kadar sorumsuzca davrandığını görmek çok korkunç. Kanada Hükümeti bu şirketin kâr amaçlı bu yıkımını durdurmak için harekete geçmeli” şeklinde tepkisini dile getirirken kampanyaya destek verenlerden Kate Kenner ise, “Kanada kendi ülkesinde çevre için endişeliymiş gibi görünürken, dünyanın geri kalanına hiç saygı duymuyor. Açgözlülük çok çirkin bir şey ve gezegeni ve yaban hayatını mahvediyor. İklim kriziyle karşı karşıya olduğumuz bu devirde bu tarz projeler yasaklanmalıdır. Eğer büyük şirketlerin yıkıcı projelerinin devam etmesine izin verilecekse konuşmanın da bir anlamı yok” diyerek Kanada’nın tutumunu eleştirdi.

Simge Topaloğlu kampanyasına Change.org/AlamosGold adresinde devam ediyor. Ayrıca TEMA Vakfı’nın Change.org/altindaolumvar adresinde işletmenin ÇED Raporuna aykırı işlem yapması nedeniyle durdurulmasını talep eden kampanyasına ise bugüne kadar 580.000’den fazla kişi imza attı. Tema Vakfı kampanyayı imzalayanlara gönderdiği son mesajında Kaz Dağları ile birlikte Uşak’tan Ordu’ya, Zonguldak’tan Balıkesir’e, Gümüşhane’den Eskişehir’e siyanürlü altın madenciliğine karşı yürütülen çok sayıda çevre mücadelesi olduğunu bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz