TİM, ‘Ar-Ge Reform Paketi’nden umutlu

0
768
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: “2023 hedeflerimizde, Ar-Ge harcamalarının milli gelirden aldığı payın yüzde 3’e ulaşmasını hedefliyoruz."

TBMM’den geçerek 1 Mart’ta yürürlüğe girecek ‘Ar-Ge Reform Paketi’nin katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ar-Ge Reform Paketi, 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasını sağlayacak.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 14 Ocak 2016 tarihinde açıklanan ve TBMM’den geçerek 1 Mart itibariyle yürürlüğe girecek olan Ar-Ge Reform Paketi’ ile ilgili açıklama yaptı. Ar-Ge harcamalarının 2014 yılında 2013’e göre yüzde 18,8 arttığını aktaran Büyükekşi, bu arada Ar-Ge harcamalarının milli gelir içindeki payının da yüzde 0,95’den yüzde 1’in üstüne çıktığını kaydetti.

TİM Başkanı, “Bu oran 2003 yılında yalnızca yüzde 0,48 seviyesinde idi. 2023 hedeflerimizde, Ar-Ge harcamalarının milli gelirden aldığı payın yüzde 3’e ulaşmasını hedefliyoruz. TİM olarak her platformda Ar-Ge hedeflerinin Türkiye için bir ölüm kalım meselesi olduğunu vurguluyoruz. 14 Ocak’ta Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan, geçtiğimiz günlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek, 1 Martta yürürlüğe girecek Ar-Ge Reform Paketini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz