Sektörünün ilk ar-ge merkezini kurdu

0
556
İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir, bu yılın sonunda Ar-Ge harcamalarının yaklaşık 1,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti.

İmaş Makine, AR-GE merkezi için yaptığı başvurunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından sektörünün ilk AR-GE merkezine imza attı.

İttifak Holding şirketlerinden İmaş Makine, sektörünün ilk, Konya’nın ise 6’ncı AR-GE merkezine imza attı. Değirmen tesisleri ve değirmen makineleri, metal kesiminde kullanılan şeritli testere tezgâhları, çelik konstrüksiyon yem tesisleri ve yem makineleri gibi makine teçhizat sektöründe üretim yapan İmaş Makine, bu sektörde araştırma ve geliştirme, ürün tasarım, ürün geliştirme, diagram tasarım, sistem tasarım, yazılım ve otomasyon gibi faaliyetlerde bulunuyor.

Üretimlerinin yüzde 90’ını 90’a yakın ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir, ülkemize ve insanımıza kazandırmanın ancak katma değerli ürün ya da hizmetlerle olacağına, bunun da ancak inovasyon ile mümkün olabileceğine inandıklarını ve bu kapsamda da AR-GE çalışmalarına son yıllarda ağırlık verdiklerini söyledi.

AR-GE bölümünde 21 kişilik deneyimli bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Özdemir, bu yılın sonunda Ar-Ge harcamalarının yaklaşık 1,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşmesini hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz