Öğrencilerin Teknoparkta kurduğu şirketler 4,5 milyar lira ciro yaptı

0
888
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca İTÜ Arı Teknopark’taki şirketlerin geçen sene yaklaşık 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca İTÜ Arı Teknopark’ın ekonomiye yaptığı büyük katkıyı anlattı.  Rektör Karaca öğrencilerin Teknoparkta kurduğu şirketlerin geçen seneki cirolarının 4,5 milyar lira olduğunu söyledi. Prof. Karaca İTÜ Teknopark bünyesindeki şirketlerin gerçekleştirdiği ihracatın 200 milyon doları bulduğunu açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca İTÜ Arı Teknopark’taki şirketlerin geçen sene yaklaşık 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Üniversite ve sanayii işbirliğiyle araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarının yapıldığı araştırma ve iş merkezi olan teknoparklar ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca üniversite bünyesinde bulunan ve büyük çoğunluğunu öğrencilerin kurduğu şirketlerin oluşturduğu teknoparkın ekonomiye katkılarına ilişkin bilgiler verdi.

Geçen sene teknoparka 3900 projenin geldiğini ve bu projeler arasından seçilenlerin Teknopark’a girmeye hak kazandığını anlatan Prof. Dr. Karaca “ ODTÜ’den Boğaziçi’nden Koç’tan Sabancı’dan öğrenciler İTÜ’yle birlikte proje yapmak için başvurdu. Onların önünü açıyoruz. Bunları ülke sanayisine kazandırmaya çalışıyoruz. Mesela fizikten bir öğrencimiz, daha fizik bölümünde öğrenciyken firmasını kuruyor, biz ona öncü oluyoruz. Çok farklı perspektifte ürün üreten, proje üreten, faydalı model geliştiren, patent alan markalarımız var. Ülkenin katma değeri yüksek ürün ve malzeme üretmesinde teknoparklar önemli. Geçen sene bizde bulunan firmaların yaklaşık cirosu 4,5 milyarı buldu. İhracatlar da 100-200 Milyon Doları buluyor. Oldukça büyük başarı hikâyelerimiz var” diye konuştu.

Amerika’nın büyük firmalarının İTÜ Arı Teknopark’a geldiğine dikkat çeken Rektör Karaca “Şu anda isim vermeyim ama bir öğrencimiz firmasını 100 Milyon Dolara Visa firmasına sattı. Amerika’nın büyük firmaları da Teknik Üniversite’nin bu ekosistemine girmek için geldiler. Bizimle paydaş oldular. Bu konuda da ön açıcı oluyorlar” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz