26.4 C
Ankara
Salı, Nisan 23, 2024

Herkes atıştırmayı sever

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Innova Market Insights araştırma şirketi, büyüyen atıştırmalık sektörünün tüketicilerin günlük sebze tüketimlerini arttırmaya yardımcı olmak için farklı yollar araştırdığını ortaya koyuyor. Geçen yılın trendi olan gıdaların mevyelerle zenginleştirilmesi akımının ardından, gıdaları sebzelerle zenginleştirmenin 2016’nın önde gelen akımlarından olması bekleniyor.

Innova Market Insights İnovasyon Direktörü Lu Ann Williams meyve ve sebze tüketimini arttırmanın yıllardır üzerinde durulan bir konu olduğunu ancak son zamanlarda bu konuda harekete geçildiğini belirtiyor. Williams günümüzde gıda alanında en önemli başlığın sağlık olduğunu ve sebze ve meyvelerin tüketiciler için  mükemmel bir platform olduğunu da belirtiyor.

Herkes atıştırmayı sever

2015 yılında Mintel tarafından yayımlanan  “Amerika’da atıştırma motivasyonu ve davranışları raporu” yetişkinlerin yüzde doksandördünün günde en az bir kez atıştımalık gıdalar tükettiğini ortaya koyuyor. Özellikle milenyum kuşağı protein ve vitamin bakımından besin değeri yüksek organik atıştırmalıkları tercih ediyor.

Sebzelerin yıldızı parlıyor

Innova şirketi tarafından yayımlanan “2016’nın İlk On Trendi” raporu, sebzelerin pek çok meyve suyunda kullanıldığını ve Batı Avrupa’da satışa sunulan en az dört meyve suyundan birinde sebze de kullanıldığını ortaya koyuyor. Williams sebzeli meyve sularının meyve ve sebzelerin farklı ve yeni şekillerde tüketilebileceğini göstermek açısından müthiş bir uygulama olduğunu belirtiyor.

Atıştırmalık üreticileri için yeni fırsatlar

Mevye ve sebzeler atıştırmalıklarda günden güne daha fazla yer alırken son zamanlarda sebzelerin yoğutlarda da sıkça kullanıldığı görülüyor.

Meyve ve sebzeleri ürünlerinde kullanmanın yanı sıra atıştırmalık üreticileri yeni tat kombinasyonları üzerinde de çalışıyor. İngiltere’de satışa sunulan portakal, havuç ve mangolu yoğurt, kuş üzümü ve pancarlı yoğurt, Fransa’da domates ve siyah zeytinli tuzlu yoğurt bu değişik tat kombinasyonlarının örnekleri arasında yer alıyor.

Sağlıklı tercihler yapmak isteyen tüketiciler genelde cipslerden uzak durmaya çalışıyor. Ancak cips reyonundan geçerken tüketiciler “daha sağlıklı” olarak algıladıkları ürünleri tercih ediyor. Amerika Teksas’da yapılan bir araştırma, karışık mevye ve sebze kullanılan cipslerin en hızlı büyüyen atıştırmalık kategorilerinden biri olduğunu ortaya koyuyor.

Değişik tat kombinasyonlarında meyve ve sebzelerin birlikte kullanılması atıştırmalık üreticileri için yeni bir fırsat alanı oluşturuyor. Besin değeri yükselen ürünlere talebin de artmaya devam edeceği gözüküyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...