Ertabak: “Tüm dünyada atıştırmalık pazarı üreticileri için çözüm ortağı olabiliriz”

0
1158
Saray Holding Gıda Grup Başkanı Mehmet Ertabak: "Şu anda ürettiğimiz fabrika ekipmanları ve makinaları ile tüm dünyada atıştırmalık pazarı üreticileri için çözüm ortağı olabiliriz.”

Saray Holding’in teknoloji şirketi Ensar Elektronik, Cezayir’de gerçekleştirdiği iki önemli projenin ardından, şimdi de Türkmenistan’da anahtar teslim kek ve kremalı bisküvi hattı kuruyor. Saray Holding Gıda Grup Başkanı Mehmet Ertabak, “Şu anda ürettiğimiz fabrika ekipmanları ve makinaları ile tüm dünyada atıştırmalık pazarı üreticileri için çözüm ortağı olabiliriz” dedi.

Atıştırmalık ve gıda sektörüne özel projeler gerçekleştiren Ensar, geçtiğimiz Mart ayında Cezayir’in başkenti Algiers’te marshmallow ve bisküvi paketleme tesisi kurdu. Bu ülkede ikinci proje olarak, full otomatik bisküvi ve marshmallow üretim tesisi için çalışmalarını sürdüren Ensar Elektronik, yönünü Orta Asya’nın yükselen pazarı Türkmenistan’a çevirerek kek ve kremalı bisküvi hattı kurmak için anlaşma yaptı. Makina ve teçhizatının son sevkiyatı gerçekleşerek montajına başlanan tesisler, yılsonunda üretime başlayacak.

Atıştırmalık pazarı üreticileri için çözüm ortağı

Yeni pazarlardan 6 milyon dolarlık ek gelir elde ettiklerini belirten Saray Holding Gıda Grup Başkanı Mehmet Ertabak, “‘Türk makinası iyidir ve kalitelidir’ algısı ve güveni ile yola çıktık. Cezayir’in yanı sıra Türkmenistan’da da bir kek, iki tane de bisküvi tesisi kurmak için sevkiyat çalışmalarımızı tamamladık. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren bir kurum olarak, tüm dünyada kuracağımız yeni tesisler ile ülkemizin makina sanayiindeki kalite algısını yükseltmeyi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler sunmayı hedefliyoruz. Şu anda ürettiğimiz fabrika ekipmanları ve makinaları ile tüm dünyada atıştırmalık pazarı üreticileri için çözüm ortağı olabiliriz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz