‘Her güzel fikir, patentsiz hiçtir’

0
876

2016 Türkiye Patent Haftası’nın sloganı seçildi. Kırıkkale Osmangazi Anadolu Lisesi’nden gönderilen ‘Her güzel fikir, patentsiz hiçtir’ sloganı birinciliğe layık görüldü.

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dahilinde Patent Haftası’na dikkat çekmek adına Türkiye Patent Hareketi’nin Adres Patent öncülüğünde sosyal medyada #TürkiyePatentSloganınıArıyor etiketi ile başlattığı slogan yarışması sonuçlandı.

1 Mart – 15 Nisan 2016 tarihlerinde sosyal medyadan yapılan yarışmada çok sayıda slogan, Adres Patent marka uzmanları tarafından tek tek ele alındı. Ardından Kırıkkale Osmangazi Anadolu Lisesi’nin gönderdiği ‘Her güzel fikir, patentsiz hiçtir‘ sloganı, 2016 Türkiye Patent Haftası’nın sloganı seçildi. İkinci ‘Fikirler patentsiz kalmasın’ sloganı ile Bayram Kurtulmuş, üçüncü ‘Patent, dâhiyane fikirlerin garanti belgesidir’ sloganı ile Nermin Sucak oldu. Yarışmada dereceye girenler 25 Nisan tarihinde TÜBİTAK-MAM ve Adres Patent ortaklığı ile tertiplenecek ‘Patentin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri’ paneli sonrası ödüllerini alacak.

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yarışma oldukça etkin ve geniş katılımlı oldu. Dolayısıyla geri dönüşlerden Adres Patent ailesi adına mutluyuz. 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası Türkiye de yakın tarihten bu yana kutlanmakta olan bir hafta. Bu nedenle yarışmaya gösterilen yoğun ilgiyi çok önemli buluyoruz. Yarışmaya katılan herkese Patent Haftası’na gösterdikleri ilgi ve Türkiye’deki patent algısına bulundukları katkıdan dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Adres Patent olarak böylesi etkinliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz.”

#TürkiyePatentSloganınıArıyor Slogan Yarışması’nda birinciye i-Pad, ikinciye Tablet ve üçüncüye ise Tablet Mini hediye edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz