YASED Başkanı: Askeri kalkışma yabancı yatırımlarını çok etkilemeyecek

0
746
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, askeri kalkışmaya rağmen ekonominin normale döndüğünü vurguladı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, askeri kalkışmaya rağmen ekonominin normale döndüğünü vurguladı. Erdem, kalkışmanın yabancı yatırımlarını çok etkilemeyeceğini dile getirdi.

12 sivil toplum örgütünün ortak bildirisinin okunduğu basın toplantısında bir gazetecinin “Darbe girişimi yabancı yatırımlarını ne şekilde etkiler?” sorusuna YASED Başkanı Erdem, şu cevabı verdi:

“Uluslararası yatırımcılar açısından baktığımız zaman önemli olan uzun vadeli durumdur. Kısa vadeli olan gelişmeler çok fazla etkilemeyecektir, bu şirketlerin kararlarını. Neticede baktığınız zaman bugün ülkemizde faaliyette olan, yatırımları olan uluslararası doğrudan yatırım şirketlerinin birçoğu çok çok uzun süreler Türkiye’de bulunmuştur. Dolayısıyla şu anda yatırım yapanlar da uzun vadeli olarak yapmaktadır. Neticede kısa vadede olan bu tür şeylerin çok fazla etkisinin olmayacağını düşünüyoruz. Zaten baktığımız zaman bugün itibari ile gerek bankacılık sistemi gerek diğer sistemler gayet güzel fonksiyon etmektedir, piyasalar çalışmaktadır. Kurlarda dalgalanmalar da aşağı doğru yönünü çevirmiştir. Uzun vadeye baktığınızda önemli olan istikrar ve hukukun üstünlüğüdür. Geldiğimiz noktada gerçekten demokrasinin güçlenerek çıkacak olması, bu durumdan uzun vadede uluslararası doğrudan yatırımcılar için artı bir fayda, artı bir cazibe olarak görülecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz