TBB’den 25 milyar liralık “Ekonomi Değer Kredisi” paketi hakkında açıklama

0
1327

Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB), işletmelerin finansman maliyetini hafifletmek amacıyla; enflasyona endeksli, makul fiyatlı, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile sunulacak olan 25 milyar liralık yeni finansman paketiyle ilgili açıklama geldi.

TBB, başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeleri finansman açısından desteklemek için 12 bankanın katılımıyla hayata geçirilecek olan “Ekonomi Değer Kredisi” paketinin koşullarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamaya göre, toplam hacmi 25 milyar TL olan Ekonomi Değer Kredisi’nde Hazine destekli kefalet miktarı 20 milyar TL olacak. Toplam kefalet limitinin 8 milyar TL’lik kısmının 0-125 milyon TL ciro aralığındaki işletmelere; 12 milyar TL’lik kısmının ise cirosu 125 milyon TL üstündeki işletmelere tahsis edilecek. Kefalet komisyonu, kredinin kullandırımı sırasında yüzde 2 oranında peşin olarak tahsil edilecek. Yararlanıcı, belgeli harcamalar dışında başka masraf ve komisyon ödemeyecek.

6 ay anapara ödemesiz

Ekonomi Değer Kredisi faiz oranı enflasyona endeksli olarak belirlendi. Buna göre, 6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE + 4; 6 ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE + 4,5 olarak uygulanacak.

Faiz oranı hesaplanırken kredinin kullandırım tarihindeki yıllık TÜFE oranı baz alınacak ve kullandırım tarihinden itibaren 6 ayda bir kez güncellenecek.

Ekonomi Değer Kredisi ile firma bazında ciroya göre azami 5 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz