Şohoğlu: “ÜFE’nin bu kadar yükselmesi maliyet anlamında ilerde talep enflasyonu yaratacak”

0
1387
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu

Yurt içi üretici fiyat endeksi ÜFE’nin beklentilerin üstünde yıllık %18,20, aylık %3,55 arttığını belirten TÜGİAD Başkanı Şohoğlu: ‘’ÜFE’nin bu kadar yükselmesi maliyet anlamında ilerde talep enflasyonu yaratacaktır’’ dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Tüketici fiyat endeksi TÜFE’nin 2020 yılı Ekim ayında beklentilere paralel şekilde, bir önceki aya göre %2,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,64, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,89 arttığını belirten Başkan Şohoğlu, Ekim 2020’de, endekste kapsanan 418 maddeden; 52 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 42 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadığının ve 324 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleştiğinin altını çizdi.

Yurt içi üretici fiyat endeksi ÜFE’nin beklentilerin üstünde yıllık %18,20, aylık %3,55 arttığını belirten Başkan Şohoğlu: ‘’ÜFE’nin bu kadar yükselmesi maliyet anlamında ilerde talep enflasyonu yaratacaktır’’ dedi.

Son dönemde kurların artması ile enflasyonda risklerin arttığını belirten Şohoğlu, kur ve fiyat istikrarı olmadan yatırımların artması ve sürdürülebilir büyümeye geçmenin zor olacağını da ekledi.

Merkez Bankası’nın, asıl hedefi olan fiyat istikrarına mutlaka sadık kalmasını ve gerekirse bu fiyat istikrarına yönelik politika faizi dahil tüm araçlarını bağımsızca kullanmasını iş dünyası olarak beklediklerinin altını çizen Başkan Şohoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı: “Uzun soluklu yapısal reformlar gerçekleştiği taktirde hem güvenin hem istikrarın artması ile, ülkemizin çok iyi yerlere geleceğinden şüphemiz yoktur.’’

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz