Şişecam ve TSE’nin stratejik işbirliği

0
775
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman (solda), TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz

Şişecam Topluluğu ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasındaki stratejik işbirliğine ilişkin protokol İstanbul’da düzenlenen bir törenle imzalandı. Protokol kapsamında Şişecam ile standardizasyonun yanı sıra uygunluk değerlendirme, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Şişecam Topluluğu arasındaki stratejik işbirliğine ilişkin protokol, Conrad İstanbul Bosphorus’da düzenlenen bir törenle imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kalite alt yapısının güçlendirilmesi, sanayi kuruluşları ile bilgi paylaşımının artırılması ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi adına Şişecam Topluluğu ile birlikte önemli bir adım atıklarını belirtti. Şişecam ile gerçekleştirecekleri işbirliği konularının başında TSE’nin asli görevi olan standardizasyon konusunun geldiğini ifade eden Korkmaz, protokol kapsamında Şişecam ile standardizasyonun yanı sıra uygunluk değerlendirme, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak çalışma alanlarının belirlenmesi, çalışma programlarının oluşturulması ve bunların gerçekleştirilmesi için adımlar atacaklarını kaydetti.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ise Türk sanayisinin uluslararası rekabetinde anahtar rol oynayan TSE ile yaptıkları geniş kapsamlı işbirliğiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, başta cam olmak üzere faaliyet gösterdikleri sektörlerde standartların belirlenmesinden, Topluluğun Türkiye dâhil 13 ülkedeki üretim süreçlerinin denetimine kadar geniş bir yelpazede TSE ile güçlerini birleştirdiklerini kaydetti.

Bu işbirliği kapsamında; iki köklü kurumun ülkemizde kalite alt yapısını daha da güçlendirme hedefiyle standardizasyon, eğitim, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında birlikte çalışacağını ifade eden Kırman, “Şişecam Topluluğu olarak 81 yıllık birikimimizi TSE ile paylaşmanın yolunu açacak olan bu stratejik işbirliği ile aynı zamanda TSE’nin sahip olduğu yetkinliklerden faydalanma imkanına da kavuşacağız. Başta Gebze’deki Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi olmak üzere bünyemizdeki tüm laboratuvarları TSE’nin kullanımına açacağız. Cam sektöründe sahip olduğumuz ‘know-how’ ile TSE’nin bu alandaki standardizasyon faaliyetlerini destekleyeceğiz. Sektörde standartların kullanımını teşvik etmek amacıyla da TSE ile birlikte çeşitli panel, seminer ve konferanslar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz