12.9 C
Ankara
Pazartesi, Mart 25, 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na Mehmet Bostan atandı

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü ve Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bostan, Özelleştirme İdaresi’nin yeni başkanı oldu.

Yeni göreviyle ilgili bir açıklama yapan Mehmet Bostan, bu göreve layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Bostan, “Emanet edilen bu bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde Özelleştirme İdaresi’nin ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına önemli katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum” dedi.

İş hayatına bankacılık ile başladı

İş hayatına 1995 yılında Bankacılık sektöründe başlayan Mehmet BOSTAN, 2000 – 2004 yılları arasında BNP Ak Dresdner Bank’ta Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. 2004 – 2006 yılları arasında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından sağlanan fonlar çerçevesinde finansman modellerinin geliştirilmesine konu yatırım projelerinden sorumlu müdür olarak çalışması sonrasın da 2009 yılına kadar Dresdner BANK AG Türkiye ‘de “Baş Temsilci” unvanı ile Dresdner Bank AG ve bağlı olduğu kurumlarının uluslararası yatırım bankacılığında alanında Türkiye ve Kıbrıs temsilciliğinin yönetilmesi ve yürütülmesi çalışmalarında bulundu. 2009 – 2010 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. ‘de Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Bostan, 2010 yılından bu yana Vakıf Emeklilik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Mehmet Bostan 2013 itibari ile SPK tarafından Turkcell İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. 2014 yılında Turkcell Global Bilgi Yönetim Kurulu Başkanı ve 2015 yılından bu yana Turkcell Global Ödeme Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Mehmet Bostan aynı zamanda Turkcell Finans A.Ş, Emeklilik Gözetim Merkezi ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun Yönetim Kurulu üyesi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...