Kooperatiflere ayrıcalık yok

0
348
Maliye Bakanı Naci Ağbal, kooperatiflerin önünü açacak düzenleme yaptıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal: “Aynı faaliyeti yapan küçük işletmeler de var, o işletmeden vergi alacağım ama aynı faaliyeti yürüten kooperatiften almayacağım. Bu doğru mu?”

Plan ve Bütçe Komisyonu, kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Tasarı’nın görüşmelerini sürdürüyor.

Kooperatiflerle ilgili muafiyet hükümlerinin değiştirilmesine yönelik maddenin görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal, kooperatiflerin önünü açacak düzenleme yaptıklarını söyledi.

Ağbal, “Kooperatif faaliyetlerine giriştiğimizde ekstra ayrıcalıklar verin” denilmemesi gerektiğini, bunu veremeyeceklerini belirtti. Ağbal, “Aynı faaliyeti yapan küçük işletmeler de var, o işletmeden vergi alacağım ama aynı faaliyeti yürüten kooperatiften almayacağım. Bu doğru mu? Gariban esnaf fındık işleme fabrikası kurmuş, ondan alacağım; diğeri kooperatif kurmuş ondan almayacağım. Bu olmaz.” diye konuştu.

Ağbal, herkesin müstakil hesap tutması, kooperatiflerin “Alıştığımız muhasebe düzeni var” demesi halinde bu işin takip edilemeyeceğini, bunu vergi emniyeti açısından da sakıncalı olduğunu belirtti.

Bu madde üzerinde tartışmanın sürmesi üzerine, maddenin görüşmeleri atlanarak, diğer maddelere geçildi.

Kaynak: Meclis Haber

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz