Kamu İhale Kurumu Başkanlığı’na Hamdi Güleç atandı

0
1787
Kamu İhale Kurumu Başkanı Hamdi Güleç

Kamu İhale Kurumu başkan ve üyeliklerine atama yapıldı. Atama kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Atama kararına göre, Kamu İhale Kurumu Başkanlığına Hamdi Güleç, İkinci Başkanlığı’na Şinasi Candan, üyeliklere de Osman Duru, Erol Öz, Köksal Sarınca, Ahmet İhsan Şatır, Hasan Kocagöz, Mehmet Atasever ve Oğuzhan Yıldız atandı.

Görev sürelerinin dolması nedeniyle boşalan Kamu İhale Kurulu Başkanlığı’na ve Kamu İhale Kurulu üyeliklerine yapılan atamalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 26 Nisan tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan kararın ardından Kamu İhale Kurumu Başkanlık makamında devir teslim töreni düzenlendi. Kamu İhale Kurulu Başkanlığı’na Hamdi Güleç, İkinci Başkanlığa Şinasi Candan, Kurul üyeliklerine Osman Duru, Erol Öz, Köksal Sarınca, Ahmet İhsan Şatır, Hasan Kocagöz, Mehmet Atasever ve Oğuzhan Yıldız atandı.

Yapılan yazılı açıklamada, görevi yeni başkana devreden Başkan Gürses, 4 yıl görev süresi içerisinde önemli çalışmalar yaptıklarını, Kamu İhale Yasası’na ilişkin de kayda değer adımlar attıklarını, önlerindeki süreçte bu güzel çalışmaları yeni yönetimin çok daha ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti. Gürses, Kurum Başkanlığına yeni atanan Hamdi Güleç ve yeni kurul üyelerini tebrik etti.

Görevi devralan Kamu İhale Kurumu Başkanı Hamdi Güleç de 4 yıldır uyum içinde birlikte çalıştıkları Mahmut Gürses’in tecrübeleri ile yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. Görev süresi dolan kurul üyelerini de yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı tebrik ederek uğurlayan Kurum Başkanı Güleç, “Kamu İhale Kurumu ailesine yeni katılan çalışma arkadaşlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kamu İhale Kurulu Başkanı olarak atanan Hamdi Güleç, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Ankara İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı. Ankara İdare Mahkemesi Hakimi ve Danıştay Tetkik Hakimi olarak çalıştı. Kamu görevinden ayrıldığı 1997 yılından sonra serbest avukatlık yaptı. 2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hukuk İşleri Başkanlığına atanarak kamu görevine geri döndü. 2007 yılında Kanunlar, Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanı olarak naklen Cumhurbaşkanlığına geçti ve Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atandığı tarihe kadar bu görevini sürdürdü. 16.04.2012 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu İhale Kurulu üyeliğine atanan Hamdi Güleç, 25 Nisan 2012 tarihinden itibaren Kurul üyesi olarak görev yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz