İş dünyasından teröre kınama

0
846

Ankara’da dün meydana gelen terör saldırısı üzerine açıklama yapan iş dünyası temsilcileri, olayı kınayarak lanetledi. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilenen mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, terörün amacına ulaşamayacağı kaydedildi.

İş dünyası temsilcilerinin yayınladıkları açıklamalarda özet olarak şu mesajlar verildi:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB): “Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO): “Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman Ordumuzun yanındayız.”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK): “Bu gibi saldırılar Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini hedef almakta ve toplumda endişe ve güvensizlik yaratmayı amaçlamaktadır. Milletimiz bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kuvvetli bağlara sahip olduğundan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaktır.”

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON): “Ankara’da gerçekleşen menfur saldırıyı tüm kalbimizle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerine ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD): “‘Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız.”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD): “Ne yazık ki bu alçakça ve kalleşçe saldırılardan sonra açıklama yapmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor. Türkiye kendisini esir almaya çalışan teröre karşı birlik ve beraberliğini korumalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz