Gıda ihracatında birim değer düştü, miktar arttı

0
345
Türkiye, daha fazla gıdayı daha ucuza ihraç etti.

Ekim ayında gıda, içecek ve tütünde ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,4 azalırken, ihracat miktar endeksi %14,8 arttı. Türkiye, daha fazla gıdayı daha ucuza ihraç etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2017 dış ticaret endeks verilerini açıkladı. Verilere göre ihracat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,9 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %6,4 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,7, yakıtlarda %14,2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,8 arttı.

İthalat birim değer endeksi %8 arttı

İthalat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %3,2 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %16,6, yakıtlarda %23 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,9 arttı.

İhracat miktar endeksi %5,8 arttı

İhracat miktar endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %14,8, ham maddelerde (yakıt hariç) %5, yakıtlarda %2,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %9,8 arttı.

İthalat miktar endeksi %15,7 arttı

İthalat miktar endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %28,6, ham maddelerde (yakıt hariç) %33,4, yakıtlarda %12,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %18,8 arttı.

Gıda, içecek ve tütün dış ticareti: İthalat miktarı arttı; ihracat birim değeri ucuzladı

Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde ithalattaki artış göze çarptı. İhracat miktar endeksi %14,8 artarken, İthalat miktar endeksi %28,6 arttı.

İhracat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %6,4 azaldı. İhracat miktar endeksi ise %14,8 arttı.

İthalat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %3,2 azaldı. İthalat miktar endeksi ise %28,6 arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz