“Ekonomimize kur üzerinden uygulanan operasyonunun üstesinden geleceğiz”

0
409
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türk ekonomisinin parametreleri 15-20 yıl öncesiyle karşılaştırılmayacak kadar düzgündür, sağlamdır. Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonunun da üstesinden geleceğiz. Ülkemize giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini hep birlikte yırtıp atacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Valiliği tarafından dün organize edilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, bugün 16 yıl öncesine göre her açıdan güçlü, ekonomisi çok daha dinamik bir Türkiye olduğunu vurguladı.

Millî onurumuzu, devletlerarası teamülleri, Dünya Ticaret Örgütü’nün ortaya koyduğu şartnameleri, uluslararası hukuku, diplomatik kuralları tamamen hiçe sayarak on bin kilometre öteden bize emir vermeye teşebbüs ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik tetikçilerini kullanarak iplerini ellerinde tutukları kredi derecelendirme kuruluşlarını üzerimize saldırtıyorlar. Ülkemiz hakkındaki tutumu belli kimi basın yayın organlarını asparagasla, yalan-yanlış haberlerle besleyerek Türkiye’nin direncini kırabileceklerini düşünüyorlar. Bunlar Türk milletini zerre kadar tanımıyorlar. Şayet tanısalardı bu milletin Allah’tan başka bir gücün önünde eğilmeyeceğini, diz çökmeyeceğini bilirlerdi. Şayet bizi tanısalardı, Türk milletinin karakterinin bağımsızlık olduğunun farkında varırlardı. Bizi birazcık anlasalardı, Türkiye’ye tehdit ve şantaj dilinin sökmeyeceğini idrak ederlerdi. Tarihimizi okusalardı, bizim bağımsızlığımızdan ve millî onurumuzdan asla ödün vermeyeceğimizi görürlerdi.”

“Milletimiz müsterih olsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ekonomik kriz beklentisiyle tedirgin edilen vatandaşlara şöyle seslendi: “Buradan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, milletimiz müsterih olsun, vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun. Ama özellikle sanayicilerimize sesleniyorum, bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik, işi sağlama alalım gibi yollara lütfen tevessül etmeyin. Eğer böyle bir yola tevessül ederseniz yanlış yaparsanız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazılarının mallarını depolarda istifleyerek satmadıklarına dair haberler aldığını da belirterek, “Ne demek mallarını satmıyorsun? Depolarda istiflemek, ne demek? Satacaksın, satmadın onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu bir ihanet-i vataniye olarak görüyorum. Bize millî lazım millî. Bizi yerli lazım yerli. Eğer millî değilsen, yerli değilsen bunun bedelini ödersin” şeklinde konuştu.

Bugün 16 yıl öncesine göre her açıdan güçlü, ekonomisi çok daha dinamik bir Türkiye olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ekonomisinin parametreleri 15-20 yıl öncesiyle karşılaştırılmayacak kadar düzgündür, sağlamdır. Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonunun da üstesinden geleceğiz. Allah’ın izni ve milletimizin dirayetiyle, ülkemize giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz