Egeli ihracat şampiyonlarına ödül

0
682
İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri “2016 İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nde Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 56 ihracat şampiyonuna ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi.

Ege Bölgesi’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 16.6 milyar dolarlık ihracata, 5 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonları Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirildi.

İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri “2016 İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nde Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 56 ihracat şampiyonuna ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri “2016 İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nde En Fazla İhracat Yapan firma 438 milyon 45 bin 605 dolarlık ihracatla Petkim Petrokimya Holding A.Ş. olurken, En Fazla İhracat yapan Dış Ticaret Firması ise; 436 milyon 853 bin 282 dolarlık ihracatla Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş. oldu. Ege Bölgesi’nde sektörlerinde ilk üçe giren 54 firma ile birlikte toplam 56 firma ödül kazandı.

Gümrük Birliği güncellemesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Bu yıl 13. kez düzenlenen törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği güncellenmesine değindi. Zeybekci, “Gümrük Birliği güncellenmesi ile siyasi anlamda AB’ye tam üye olmadan ekonomik anlamda tam entegrasyona geçilmiş olacak. Bu elimizle uzanıp dokunacak kadar yakın bir mesafe. 2017-2018’den bahsediyoruz. Teknik hazırlıklarımızı bitirdik. Etki değerlendirme analiz çalışmalarını Türkiye tarafı da Avrupa tarafı da hazırladı. Avrupa Birliği Bakanlar Kurulu oy birliği ile Avrupa Komisyonundan yetki istedi. 1-2 ay içerisinde bitmesini bekliyoruz. Teknik sürecin ardından bitirmek gibi bir karşılıklı niyet açıklamalarımız var. Bunlar ihracatçılarımız için önemli gelişmeler” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise ülkemizin son 49 ayın en yüksek ihracat artışına ulaşıldığını aktardı. Çıkrıkçoğlu, “Rusya ile ihracatımızı da uçak krizinin ardından ilk kez yüzde 57 arttırdık. AB’den aldığımız payı da yüzde 1.28’e çıkardık. 2017 ihracat hedefimiz ise 155 milyar dolar. Bu rakamı sizlerle yakalayacağımıza inanıyoruz. Nota değil üretime, Fitch’e değil ihracatımıza bakalım!” diye konuştu.

Tören, ihracatçıların finansman ihtiyacına cevap verecek önemli bir anlaşmanın imzasına da sahne oldu. Türk Eximbank; Ak Finansal Kiralama, Finans Finansal Kiralama, Yapı Kredi Finansal Kiralama, İş Finansal Kiralama ve Garanti Finansal Kiralama leasing şirketleri ile 100 milyon dolarlık uzun vadeli ihracat finansman kredi anlaşması imzaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz