Dış Ticaret Üniversitesi geliyor

0
412
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi

Ege İhracatçı Birlikleri dış ticaret firmalarının kalifiye personel ihtiyacına cevap verecek Dış Ticaret Üniversitesi kuracak. EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir’de bir dış ticaret üniversitesi kurmak istediklerini, üniversitenin altyapısı için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde Nisan ayında yapılan seçimler sonrasında yeni seçilen Birlik Başkanları ve görevi devreden Birlik Başkanları basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

İftarda konuşan Eskinazi, “Dış ticaret firmalarının ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirmek için yaklaşık 500 kişi ile bin kişi arasında öğrencisi olan butik bir dış ticaret üniversitesi düşünüyoruz. Projemizi Ekonomi Bakanımıza sunacağız kabul gördüğü takdirde hızlıca harekete geçeceğiz. Bu üniversitede yurt dışından gelen hocaların eğitim vermesini planlıyoruz. Bu üniversitede tasarım odaklı bölümler de olacak. Tasarım sadece mermer, tekstil, mobilya, gıda, metal sektörleriyle alakalı değil, gıda alanında bir ününün ambalajındaki tasarım bile çok önemli. Ürünü yüzde 50 pahalı satmamızı sağlayabiliyor” dedi.

EİB binasında Eximbank bürosu açılacak

Bundan önceki dönemde EİB bünyesinde Koordinatör Başkan olarak görev yapan Sabri Ünlütürk ve birlik başkanlarının çıtayı çok yukarı çıkardığını, bundan sonra kendilerinin de bu çıtayı yükseltmek için çalışacaklarını anlatan Eskinazi şöyle konuştu: “İlk projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. İlk projemiz EİB binasında Türk Eximbank’ın irtibat bürosunu açıyoruz. Bunun protokolünü Pazartesi günü Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın katılımıyla imzalayacağız.”

İlerleyen süreçte yeni projeleri devreye alacaklarını dile getiren Eskinazi, gazetecilerin sorusu üzerine günümüzde yatırım için döviz kredisi kullanımı için doğru zaman olmadığını, 24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye’de istikrarın gelmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Türkiye’nin ihracatını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Eskinazi, ihracatta katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmek istediklerini vurguladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Geçmiş Dönem Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise; görev sürelerinde İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım odaklı projelere imza attıklarını, Türkiye İnovasyon Haftası, Forum Ege organizasyonlarını İzmir’e kazandırdıklarını, göreve yeni gelen EİB Koordinatör Başkanı ve İhracatçı Birlikleri Başkanlarının bayrağı daha yukarı taşıyacaklarına inandıklarını dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz