16.1 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bezelyenin yerini çiğ köfte ve pizza aldı

Okumalısınız!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon sepeti listesinde değişikliğe gitti. Yeni yılda sepete çiğ köfte ve pizza fiyatları eklenirken, bezelye sepet dışı kaldı.

TÜİK Başkanı Birol Aydemir, bir basın toplantısı düzenleyerek, kurumun gelecek dönemde yapacağı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Birol Aydemir, enflasyon sepetinde düzenleme yaptıklarını belirterek, “Bu yıl TÜFE sepetine elbise, çiğ köfte, pizza ve avukatlık ücretlerini ekledik. Sepetten, 2000 cc otomobil, bezelye, dikiş ipliği, ilk yardım aletleri, mektup gönderme ücreti (APS), telefon kart ücreti, DVD oynatıcı, yazıcı, müzik CD, boş DVD, özel dershane ücreti (TEOG hazırlık – 8. sınıf), özel dershane ücreti (üniversiteye hazırlık) ve elektrikli epilasyon aletlerini de çıkardık” diye konuştu.

Tüketici Fiyatları Endeksi’ne (TÜFE) yönelik veri toplama sisteminde yeniliğe gittiklerini hatırlatan Aydemir, tabletle derlenen fiyatların eş zamanlı veri tabanlarına aktarıldığını, bu kapsamda anlık fiyat kontrolünün de yapıldığını söyledi. Fiyatların 81 il merkezi, 221 ilçeden derlendiğini anlatan Aydemir, 2015’te 426 olan madde sayısının, bu yıl 417 olarak belirlendiğini ifade etti.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...